Ο Σολτς «απειλεί» τη Ρωσία με ένταξη στο ΝΑΤΟ της Σουηδίας

Υποσχέθηκε συμπαράσταση σε περίπτωση που η Σουηδία δεχθεί επίθεση από τη Ρωσία

Must Read

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς συναντήθηκε με την πρωθυπουργό της Σουηδίας Μαγκνταλένα Άντερσον και κύριο θέμα συζήτησης ήταν η Ρωσία και η ασφάλεια στην Ευρώπη.

Ότι παραβίασε όλους τους κανόνες της διεθνούς τάξης και θα υποστεί η ίδια τις πιο σοβαρές επιπτώσεις, κατηγόρησε ο Σολτς την Ρωσία, τονίζοντας ότι και η ίδια είχε συμφωνήσει μεταπολεμικά για την εγγύηση ασφάλειας στην Ευρώπη.

«Όλοι, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, συμφώνησαν το 1990 ότι η ανάγκη για εγγύηση ασφάλειας στην Ευρώπη αποτελεί ένα από τα κεντρικά ζητήματα της μεταπολεμικής εποχής. Η Μόσχα παραβίασε όλους τους κανόνες της διεθνούς τάξης. Και σε αυτό μπορεί να υπάρξει μόνο μία απάντηση. Πρώτον, καλούμε τη Ρωσία να σταματήσει τον πόλεμο. Δεύτερον, ενισχύουμε τους εαυτούς μας τόσο ώστε να μη συμβεί μια επίθεση εναντίον της ΕΕ ή των χωρών του ΝΑΤΟ, επειδή είμαστε αρκετά ισχυροί ώστε να απαντήσουμε», δήλωσε συγκεκριμένα ο Γερμανός Καγκελάριος.

Μάλιστα δεν παρέλειψε να υποσχεθεί στην πρωθυπουργό της Σουηδίας ότι θα έχει την απόλυτη συμπαράσταση, αν η χώρα δεχτεί επίθεση από τη Ρωσία.

Από την πλευρά της η Σουηδέζα πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η Σουηδία να υποβάλει αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ: «Βλέπουμε ότι η κατάσταση ασφάλειας στην Ευρώπη έχει αλλάξει. Γίνονται διάφορες συζητήσεις και, αναλόγως του πώς θα τελειώσουν αυτές οι συζητήσεις, θα δούμε και ποιος είναι ο καλύτερος δρόμος για τη Σουηδία. Κάθε χώρα πρέπει να αποφασίσει μόνη της και η απόφαση για ενδεχόμενη ουδετερότητα της Ουκρανίας είναι θέμα του ουκρανικού λαού».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This