Λευκός Οίκος για Ρωσία: «Κανείς δεν πρέπει να ξεγελαστεί…»

Τι λένε οι ΗΠΑ για τις ανακοινώσεις της Μόσχας περί απόσυρσης των στρατευμάτων γύρω από το Κίεβο

Must Read

Ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε τους συμμάχους του απόψε ότι «κανείς δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τις ανακοινώσεις της Ρωσίας», σχετικά με τη μείωση της στρατιωτικής της παρουσίας γύρω από το Κίεβο.

Οποιαδήποτε κίνηση ρωσικών δυνάμεων γύρω από το Κίεβο είναι «αναδιάταξη και όχι απόσυρση», δήλωσε η διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου Κέιτ Μπέντινγκφιλντ στην Ουάσιγκτον.

Τα σχόλια απηχούσαν εκείνα που προέρχονταν από το Πεντάγωνο λίγο πριν, προειδοποιώντας ότι το Κίεβο «παραμένει υπό απειλή».

Η ίδια η Ρωσία είχε σημειώσει νωρίτερα, μέσω του επικεφαλής διαπραγματευτή της Μόσχας στις συνομιλίες με την Ουκρανία, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, ότι η υπόσχεσή της να «μειώσει δραστικά» τις στρατιωτικές επιχειρήσεις γύρω από το Κίεβο και τη βόρεια Ουκρανία δεν συνιστά κατάπαυση του πυρός.

Και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι είπε ότι αν και τα σήματα από τις συνομιλίες στην Τουρκία ήταν θετικά, «δεν έπνιξαν τις εκρήξεις ρωσικών οβίδων που έπεσαν βροχή στην Ουκρανία».

Τώρα η Ουάσιγκτον έχει εντείνει τις προειδοποιήσεις της για προσοχή. «Βλέπουμε έναν μικρό αριθμό τώρα που φαίνεται να απομακρύνεται από το Κίεβο, την ίδια μέρα που οι Ρώσοι λένε ότι αποσύρονται», δήλωσε λίγο νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.

«Αλλά δεν είμαστε προετοιμασμένοι να το ονομάσουμε αυτό υποχώρηση ή ακόμη και απόσυρση. Πιστεύουμε ότι αυτό που πιθανώς έχουν στο μυαλό τους είναι μια επανατοποθέτηση για να δώσουν προτεραιότητα αλλού. Θα πρέπει όλοι να είμαστε έτοιμοι να παρακολουθήσουμε μια μεγάλη επίθεση εναντίον άλλων περιοχών της Ουκρανίας. Δεν σημαίνει ότι η απειλή για το Κίεβο έχει τελειώσει. Η Ρωσία απέτυχε στον στόχο της να καταλάβει το Κίεβο», είπε ακόμα ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου και πρόσθεσε πως «μπορούν ακόμα να επιφέρουν τεράστια βαρβαρότητα στη χώρα, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This