Φυσικό αέριο: Συναγερμός για πιθανές ελλείψεις στη Γερμανία

Μέτρα από την Γερμανία

Must Read

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας δήλωσε σήμερα ότι θέτει σε εφαρμογή το πρώτο επίπεδο συναγερμού σε ό,τι αφορά τις προμήθειες φυσικού αερίου, εν μέσω των συνεχιζόμενων απαιτήσεων της Μόσχας για πληρωμή σε ρούβλια.

Ο Ρόμπερτ Χάμπεκ είπε σε δημοσιογράφους ότι αυτό είναι το πρώτο από τα τρία επίπεδα συναγερμού, το οποίο δεν προβλέπει περιορισμούς στη διάθεση του φυσικού αερίου και αποτελεί καθαρά προληπτική δράση.

Ωστόσο, το εν λόγω μέτρο συνεπάγεται τη σύσταση μιας ομάδας διαχείρισης κρίσεων στο υπουργείο του, η οποία θα εντείνει την παρακολούθηση της κατάστασης σε ό,τι αφορά τις προμήθειες αερίου.

Ο Χάμπεκ σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ απηύθυνε έκκληση προς τους καταναλωτές – ιδιώτες και επιχειρήσεις – να κάνουν «όσο το δυνατόν περισσότερη» οικονομία στη χρήση.

Όπλο η εξοικονόμηση

«Κάθε κιλοβατώρα που εξοικονομούμε, βοηθά», είπε χαρακτηριστικά, ενώ διαβεβαίωσε ότι «η ομοσπονδιακή κυβέρνηση κάνει το παν προκειμένου να εξακολουθήσει να εγγυάται την ασφάλεια εφοδιασμού για τη χώρα» και πρόσθεσε ότι έχει ήδη ενημερωθεί σχετικά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ανέφερε επίσης σύμφωνα με το Associated Press οτι τα αποθέματα αερίου της Γερμανίας βρίσκονται σε επίπεδο πληρότητας 25%.

Ο Χάμπεκ ενεργοποίησε το συγκεκριμένο στάδιο «λόγω επικείμενης επιδείνωσης της κατάστασης εφοδιασμού», μετά τη δήλωση της Μόσχας ότι θα απαιτήσει πληρωμή σε ρούβλια παρά το γεγονός ότι η ομάδα των G7 απέρριψε τα αιτήματά της τη Δευτέρα. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι για την ώρα δεν διαπιστώνεται πρόβλημα στη διαδικασία.

«Πρέπει παρόλα αυτά να αυξήσουμε τα προληπτικά μέτρα ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι σε περίπτωση κλιμάκωσης από την πλευρά της Ρωσίας», δήλωσε ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά την απαίτηση της Μόσχας για πληρωμή σε ρούβλια, ο Χάμπεκ τόνισε ότι η Γερμανία είναι προετοιμασμένη και «δεν θα δεχθεί καμία παραβίαση των συμβολαίων».

Διαβάστε ακόμη: H Μόσχα απειλεί τη Δύση: Αν δεν πληρώσετε σε ρούβλια, δεν έχει φυσικό αέριο!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This