Χαμός με την δήλωση του Μπόρις Τζόνσον για τις τρανς αθλήτριες

«Δε νομίζω ότι τα βιολογικά αρσενικά πρέπει να αγωνίζονται σε γυναικεία αθλητικά γεγονότα»

Must Read

«Άναψε» φωτιές η δήλωση του Μπόρις Τζόνσον με αφορμή την υπόθεση της διεμφυλικής ποδηλάτισσας Έμιλι Μπρίτζες, στην οποία να συμμετάσχει στον πρώτο της γυναικείο αγώνα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία της ποδηλασίας.

Τα σχόλια του Μπόρις Τζόνσον αφορούσαν σε επιστολή υπογεγραμμένη από ομάδα γυναικών ποδηλατών και Ολυμπιονικών, που καλούσαν την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας να αλλάξει τους κανόνες για τη συμμετοχή των τρανς, καθώς και τα επίπεδα τεστοστερόνης και να εφαρμόσει κριτήρια καταλληλότητας για γυναίκες «με βάση τα γυναικεία βιολογικά χαρακτηριστικά».

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου εξέφρασε την άποψη ότι οι τρανς δεν θα πρέπει να συμμετέχουν σε γυναικεία αθλητικά γεγονότα, ενώ παραδέχτηκε ότι η θέση του είναι «αμφιλεγόμενη».

«Δε νομίζω ότι τα βιολογικά αρσενικά πρέπει να αγωνίζονται σε γυναικεία αθλητικά γεγονότα, αυτό μου φαίνεται απλώς λογικό. Τυχαίνει επίσης να πιστεύω ότι οι γυναίκες πρέπει να έχουν χώρους – είτε πρόκειται για νοσοκομεία, φυλακές, είτε αποδυτήρια – που να είναι αφιερωμένοι στις γυναίκες. Μέχρι εκεί φτάνει η σκέψη μου για το συγκεκριμένο θέμα.

Αν αυτό με φέρνει σε σύγκρουση με κάποιους άλλους, τότε πρέπει να τα λύσουμε όλα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συμπαθώ πάρα πολύ τους ανθρώπους που θέλουν να αλλάξουν φύλο, στη μετάβαση, και είναι ζωτικής σημασίας να δώσουμε στους ανθρώπους τη μέγιστη αγάπη και υποστήριξη στη λήψη αυτών των αποφάσεων. Αυτά είναι πολύπλοκα ζητήματα και δεν μπορούν να λυθούν με ένα γρήγορο και εύκολο νομοθετικό κομμάτι. Χρειάζεται πολλή σκέψη για να γίνει αυτό σωστά».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This