Το βαπόρι από την Κολομβία μετέφερε κοκαΐνη σε ποσότητες-ρεκόρ με προορισμό την Τουρκία!

Κατασχέθηκαν 800 κιλά κοκαΐνης αξίας 108,2 εκατομμυρίων ευρώ!

Must Read

Οι τελωνειακοί υπάλληλοι της Μάλτας κατέσχεσαν 800 κιλά κοκαΐνης αξίας 117 εκατομμυρίων δολαρίων σε πλοίο που κατευθυνόταν στη νότια τουρκική επαρχία Μερσίνα, έχοντας ξεκινήσει  από την Κολομβία, ανέφεραν οι Times of Malta.

Πρόκειται για  ποσότητα –ρεκόρ για τις Αρχές της Μάλτας, οι οποίες ανέφεραν πως η αποστολή κοκαΐνης υψηλής καθαρότητας προερχόμενη από τo Turbo της Κολομβίας, βρισκόταν σε ένα φορτίο ψυγείου με 1.200 κιβώτια μπανάνες.

Κατά τη διάρκεια μιας σάρωσης ενός κοντέινερ μήκους 40 ποδιών οι αξιωματούχοι κατέσχεσαν 800 πακέτα της λευκής ουσίας κρυμμένα σε 26 κουτιά.

Τα έλεγε ο Πεκέρ

Πέρυσι, ο Τούρκος αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία είχε γίνει κόμβος για το λαθρεμπόριο κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική στη Μέση Ανατολή.

Τον Ιούνιο του 2021, οι κολομβιανές αρχές κατάσχεσαν 4,9 τόνους κοκαΐνης στο λιμάνι της πόλης Μπουεναβεντούρα, με προορισμό την Τουρκία. Τα ναρκωτικά που κατασχέθηκαν στην αστυνομική επιχείρηση άξιζαν περίπου 265 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Κολομβίας Κάρλος Χολμς Τρουχίλο.

Τον ίδιο μήνα, η Τουρκία ανακάλυψε έναν τόνο κοκαΐνης σε πλοίο που έφτανε στη Μερσίνα από τον Ισημερινό. Ο Τούρκος υπουργός Εμπορίου Μεχμέτ Μους είχε πει ότι αυτή ήταν η μεγαλύτερη κατάσχεση κοκαΐνης που έγινε ποτέ από την Τουρκία.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία της Βραζιλίας κατάσχεσε τον Αύγουστο ένα ναυλωμένο αεροσκάφος Gulfstream IV με τουρκική άδεια και προορισμό της Βρυξέλλες, το οποίο μετέφερε 1,304 κιλά κοκαΐνης.

Τον Φεβρουάριο, η αστυνομία του Ισημερινού κατάσχεσε 43,8 κιλά καθαρής κοκαΐνης σε ένα κοντέινερ που κατευθυνόταν προς την Τουρκία στο λιμάνι Γκουαγιακίλ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This