Γαλλικές προεδρικές εκλογές: Προβάδισμα Μακρόν στον πρώτο γύρο – Τι δείχνουν τα exit polls

Στον β' γύρο των εκλογών της 24ης Απριλίου Μακρόν και Λεπέν θα διεκδικήσουν την Προεδρία

Must Read

Σε θρίλερ εξελίχθηκε ο πρώτος γύρος των γαλλικών προεδρικών εκλογών με τον Εμανουέλ Μακρόν να συγκεντρώνει το 28,6% των ψήφων έναντι 24.4% της Μαρίν Λεπέν και θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο που θα διεξαχθεί στις 24 Απριλίου.

Σύμφωνα με τα exit polls ο 44χρονος νυν Πρόεδρος εκτιμάται ότι θα συγκεντρώσει από 28,1% έως 28,6% των ψήφων, με την 53χρονη ακροδεξιά πολιτικό να λαμβάνει από 23,3% έως 24,4%. Στην τρίτη θέση είναι Ζαν Λικ Μελανσόν και υπολογίζεται ότι θα κερδίσει περίπου το 20,2% των ψήφων.

Το γκάλοπ της εφημερίδας Le Monde δείχνει και αυτό ότι Εμανουέλ Μακρόν Μαρίν Λεπέν  θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στον δεύτερο γύρο.

Ο Εμανουέλ Μακρόν συγκεντρώνει 28,1% και η Μαρίν Λεπέν 23,3%. Στην τρίτη θέση αναδεικνύεται ο Ζαν Λικ Μελανσόν με 20,1%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού TF1 ο Εμανουέλ Μακρόν συγκεντρώνει το 28,6% των ψήφων έναντι 24,4 % της Μαρίν Λεπέν, ενώ την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο Ζαν Λικ Μελανσόν με 20%.

Σύμφωνα με τον σταθμό Antenne 2 o Mακρόν λαμβάνει 28,1%, η Λεπέν 23,3% και ο Μελανσόν 20%.

Το exit poll της βελγικής εφημερίδας La Libre, τονίζει πως στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν ανήμερα του Πάσχα των Ορθοδόξων στις 24 Απριλίου περνούν ο Εμανουέλ Μακρόν με 24,7% και η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν με ποσοστό 23,5%.

Η υποψήφια των Σοσιαλιστών Αν Ινταλγκό θα στηρίξει τον Μακρόν

Τη στήριξή της προς τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών ανακοίνωσε η σοσιαλίστρια δήμαρχος του Παρισιού και υποψήφια στις προεδρικές εκλογές Αν Ινταλγκό, η οποία δεν προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο.

«Για να μην πέσει η Γαλλία στο μίσος όλων εναντίον όλων, σας καλώ επίσημα να ψηφίσετε στις 24 Απριλίου κατά της ακροδεξιάς της Μαρίν Λεπέν», δήλωσε.

Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση της εταιρίας δημοσκοπήσεων IFOP, η Ινταλγκό αναμένεται να λάβει το 1,9% των ψήφων του πρώτου γύρου.

Δεν θα ψηφίσει Μακρόν ο συντηρητικός Ερίκ Σιοτί

Αντιθέτως ο Γάλλος συντηρητικός Ερίκ Σιοτί δήλωσε σήμερα ότι δεν θα ψηφίσει τον πρόεδρο Μακρόν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 24 Απριλίου.

«Δεν θα δώσω οδηγίες ψήφου σε κανέναν… Οι Γάλλοι πολίτες είναι ελεύθεροι να ψηφίσουν όποιον θέλουν. Αυτό που μπορώ να σας πω απόψε είναι ότι δεν θα ψηφίσω τον Εμανουέλ Μακρόν», δήλωσε ο Σιοτί απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του.

Η υποψήφια των συντηρητικών Ρεπουμπλικανών, του κόμματός του, η Βαλερί Πεκρές, δεν προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο.

Διαβάστε επίσης: Εκλογές στην Γαλλία: Μακρόν – Λεπέν στον δεύτερο γύρο, τι δήλωσε ο Μελανσόν

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This