«Η Τουρκία χρηματοδοτεί το Ισλαμικό Κράτος»!

Ομολογία – βόμβα ηγετικού στελέχους της τρομοκρατικής οργάνωσης

Must Read

Την ώρα που κάποιοι στην Δύση επιχειρούν να αναβαθμίσουν την Τουρκία και μάλιστα να την εξοπλίσουν, αιχμάλωτος ηγέτης του ISIS αποκαλυπτει: «Τρομοκράτες του ISIS στη Βόρεια και Ανατολική Συρία χρηματοδοτούνται από την Τουρκία»!

Ο Muhammed Abd Awad, ηγετικό στέλεχος του ISIS που συνελήφθη στη Βόρεια Συρία, είπε ανακρινόμενος ότι οι δραστηριότητες του ISIS, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης τον Ιανουάριο στη Hasakah, υποστηρίχθηκαν οικονομικά από ανώτερους Τούρκους αξιωματούχους και άλλους με στενούς δεσμούς με τις τουρκικές αρχές.

 

Ένας από τους φερόμενους επικεφαλής της επίθεσης του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) τον Ιανουάριο του 2021 σε συγκρότημα φυλακών στη Χασάκα στη Βόρεια Συρία, είπε κατά την ανάκριση ότι οι ομάδες του ISIS στην περιοχή έχουν υποστηριχθεί οικονομικά από ορισμένους Τούρκους πολίτες με δεσμούς με τις Τουρκικές αρχές, σύμφωνα με δημοσίευμα του Fırat News Agency (ANF).

Ο Muhammed Abd Awad (35), γνωστός και ως «Ρασίντ», ο οποίος συνελήφθη κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ του ISIS και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που ακολούθησαν την επίθεση στο συγκρότημα της φυλακής, είπε συγκεκριμένα:

«Ορισμένοι άνθρωποι στην Τουρκία παρέχουν οικονομική υποστήριξη σε πυρήνες του ISIS σε εδάφη που διοικούνται από την Αυτόνομη Διοίκηση [Βορείου και Ανατολικής Συρίας (AANES)]. Πρόκειται για άτομα που έχουν ισχυρούς δεσμούς με θεσμούς ασφαλείας στην Τουρκία. Ορισμένοι ανώτεροι Τούρκοι αξιωματούχοι συμμετείχαν επίσης προσωπικά στη χρηματοδότηση τόσο της επίθεσης στην Hasakah όσο και όλων των άλλων δραστηριοτήτων του ISIS στην περιοχή γενικά».

Ο Muhammed Abd Awad δήλωσε επίσης ότι η επίθεση στη Hasakah, ο σχεδιασμός της οποίας είχε ξεκινήσει ήδη από τον Απρίλιο του 2021, είχε αρχικά οριστεί για τον Οκτώβριο. Αναβλήθηκε περισσότερες από μία φορές, πρώτα για τον Νοέμβριο, παρά για τον Ιανουάριο, λόγω ανάπτυξης τεθωρακισμένων οχημάτων στην περιοχή.

Είπε ότι οι στρατηγικοί στόχοι της επίθεσης ήταν να εξοπλιστούν οι απελευθερωμένοι κρατούμενοι και να γίνει μια μεταγενέστερη κίνηση για να τεθεί ο έλεγχος σε μια περιοχή στην περιοχή al-Nashwa.

Η επίθεση της Χασάκα

Ενώ η επίθεση του ISIS στις 20 Ιανουαρίου 2022 τελικά ματαιώθηκε από τις συριακές δυνάμεις του SDF, η επίθεση σηματοδότησε την πιο τολμηρή κίνηση του ISIS από τη στρατιωτική του ήττα. Η επίθεση άφησε εκατοντάδες νεκρούς και από τις δύο πλευρές: Τουλάχιστον 121 Κούρδους και Σύριους μαχητές και τουλάχιστον 346 από το ISIS.

Κατά τη διάρκεια των μαχών, 3.600 κρατούμενοι που είχαν καταφέρει να δραπετεύσουν συνελήφθησαν ξανά, σύμφωνα με δηλώσεις του SDF. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR), ωστόσο, έθεσε τον αριθμό πολύ χαμηλότερο, σε μόλις 1.100.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This