Κατά χιλιάδες επιστρέφουν σπίτια τους οι Ουκρανοί!

«Aυτή τη στιγμή, 25.000-30.000 Ουκρανοί την ημέρα επιστρέφουν στη χώρα τους, (ανάμεσά τους) γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι...»

Must Read

Μπορεί ο πόλεμος στην Ουκρανία να συνεχίζεται, όμως η απόφαση της Ρωσίας να στρέψει το ενδιαφέρον της στα νοτιοανατολικά της χώρας, ώθησε, ως φαίνεται, χιλιάδες Ουκρανούς στην απόφαση να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική υπηρεσία συνοριοφυλάκων, τουλάχιστον 870.000 είναι οι Ουκρανοί πολίτες που επέστρεψαν στα σπίτια τους από την έναρξη του πολέμου, μεταξύ των οποίων γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι, με τον εκπρόσωπο των Ουκρανών συνοριοφυλάκων Αντρίι Ντεμτσένκο να σημειώνει πως «αυτή τη στιγμή, 25.000 με 30.000 Ουκρανοί την ημέρα επιστρέφουν στη χώρα τους. Αντίθετα με τις προηγούμενες ημέρες, όταν αυτοί ήταν κυρίως άνδρες, τώρα είναι επίσης γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι».

Στις 3 Απριλίου, το Υπουργείο Εσωτερικών είχε κάνει λόγο για 537.000 Ουκρανούς που επέστρεψαν στα σπίτια τους, επικαλούμενο στοιχεία της Εθνικής Υπηρεσίας Συνοριοφυλάκων. «Λένε πως βλέπουν πως η κατάσταση είναι πιο ασφαλής, κυρίως στις δυτικές περιοχές και (πως) δεν μπορούν πλέον να μείνουν στο εξωτερικό. Είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στη χώρα και να μείνουν εδώ», πρόσθεσε ο Ντεμτσένκο.

Τουλάχιστον 4,6 εκατ. οι Ουκρανοί πρόσφυγες

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τουλάχιστον 4,6 εκατ. Ουκρανοί έχουν αναγκαστεί να γίνουν πρόσφυγες, μετά την εισβολή που διέταξε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στις 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCR). Ο ΟΗΕ εκτιμά επίσης σε 7,1 εκατ. τον αριθμό των εκτοπισμένων στο εσωτερικό της χώρας, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν στις 5 Απριλίου.

Συνολικά, ως εκ τούτου, σχεδόν 12 εκατ. άνθρωποι, το ένα τέταρτο και πλέον του πληθυσμού, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, είτε διασχίζοντας τα σύνορα για να πάνε στις γειτονικές χώρες, είτε βρίσκοντας (προσωρινό) καταφύγιο κάπου αλλού στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This