«Είναι κάπως εκνευριστικό…» είπε ο Σολτς για την ουκρανική «πόρτα» στον Στάινμαϊερ

Δεν θέλησε να ανεβάσει τους τόνους ο Γερμανός Καγκελάριος

Must Read

Να ρίξει τους τόνους στην άνευ προηγουμένου διπλωματική προσβολή που έκανε η Ουκρανία στη Γερμανία χαρακτηρίζοντας τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ «ανεπιθύμητο» στη χώρα, προσπάθησε σήμερα ο Όλαφ Σολτς.

«Ο Πρόεδρος θα ήθελε να πάει στην Ουκρανία. Είναι ο αρχηγός του κράτους της Γερμανίας και πρόσφατα επανεξελέγη με ευρεία υποστήριξη. ‘Οπότε θα ήταν καλό να τον δεχθούν. Είναι, σε κάθε περίπτωση, κάπως εκνευριστικό, για να το θέσω ευγενικά», είπε ο Γερμανός Καγκελάριος στο rbb24 Inforadio, σημειώνοντας ότι ο Στάινμαϊερ επέκρινε έντονα τον πόλεμο της Ρωσίας και κάλεσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν να αποσύρει τα στρατεύματά του από την Ουκρανία.

Επίσης, ο Σολτς άφησε ανοιχτό το εάν και πότε θα επισκεφθεί ο ίδιος το Κίεβο, απαντώντας σε δηλώσεις που έκανε νωρίτερα, ο Ολέξι Αρέστοβιτς, σύμβουλος του Ουκρανού Προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι. «Βρίσκομαι σε στενή επαφή με τον Πρόεδρο Ζελένσκι και ήμουν στο Κίεβο λίγο πριν ξεσπάσει ο πόλεμος», σχολίασε ο Γερμανός.

Ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς εξέφρασε από την πλευρά του κατανόηση για τη στάση του Κιέβου έναντι του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, χαρακτήρισε όμως «προσβολή» την άρνηση πρόσκλησης στον εκλεγμένο αρχηγό κράτους μιας δημοκρατικής χώρας. «Προφανώς οι επιφυλάξεις για την πολιτική του SPD για τη Ρωσία είναι πολύ βαθιές σε πολλές χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Και μπορώ αυτό να το κατανοήσω. Αλλά το να μην προσκαλείς τον εκλεγμένο αρχηγό κράτους μιας δημοκρατικής χώρας, συνιστά προσβολή», δήλωσε ο Μερτς στην Rheinische Post.

Σε ό,τι αφορά το ουκρανικό αίτημα για την αποστολή βαρέων όπλων από τη Γερμανία, ο Όλαφ Σολτς παρέμεινε επιφυλακτικός: «Έχουμε την ευθύνη να μην ακολουθούμε τα συμφέροντα των διαφόρων λόμπι, όπου ο ένας ή ο άλλος θέλει να απαλλαγεί από πράγματα που δεν έχει αγοράσει κανείς εδώ και χρόνια. Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο τι είναι χρήσιμο για την Ουκρανία. Η Γερμανία θέλει να παραδώσει σωστά και έξυπνα όπλα, για τα οποία υπάρχουν πυρομαχικά και ανταλλακτικά και για τα οποία δεν χρειάζεται να ταξιδέψει στην Ουκρανία κανένας στρατιώτης μας».

Τόνισε τέλος, ότι θέλει να αποτρέψει τη Γερμανία και τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ από το να εξελιχθούν σε εμπόλεμο μέρος σε αυτή τη σύγκρουση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This