Τετ α τετ Πούτιν-Σόιγκου: «Να μην πετάξει ούτε μύγα στο Azovstal!»

Η ενημέρωση του Ρώσου Υπουργού Άμυνας στον Ρώσο Πρόεδρο για την κατάσταση στη  Μαριούπολη - Η εντολή του Πούτιν

Must Read

Ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου συναντήθηκε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν για να τον ενημερώσει για την πορεία της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Όπως είπε ο Σόιγκου, η Μαριούπολη βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο, πλην του εργοστασίου Azovstal: «Η Μαριούπολη απελευθερώθηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τη λαϊκή πολιτοφυλακή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ. Τα απομεινάρια του σχηματισμού των εθνικιστών κατέφυγαν στη βιομηχανική ζώνη του εργοστασίου Azovstal».

Ο Πούτιν είπε στον Σόιγκου να μη γίνει έφοδος στο εργοστάσιο Azovstal για λόγους προστασίας των Ρώσων στρατιωτών. Μάλιστα, όπως του τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει λόγος να σκαρφαλώνετε σε αυτές τις κατακόμβες και να σέρνεστε υπόγεια μέσα σε αυτές τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Αποκλείστε αυτήν τη βιομηχανική περιοχή για να μην πετάξει ούτε μύγα».

Και ζήτησε από τον Υπουργό του: «Για άλλη μια φορά προσκαλέστε όλους όσοι δεν έχουν καταθέσει ακόμη τα όπλα να το κάνουν. Η ρωσική πλευρά εγγυάται τη ζωή τους και την αξιοπρεπή μεταχείρισή τους σύμφωνα με τις σχετικές διεθνείς νομικές πράξεις. Όλοι οι τραυματίες θα λάβουν ειδική ιατρική βοήθεια».

3-4 μέρες δίνει για το Azovstal ο Σόιγκου

Ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, είπε ακόμα στον Πούτιν για την κατάσταση στη Μαριούπολη:

«Η Μαριούπολη είναι ένας σημαντικός βιομηχανικός και κύριος κόμβος μεταφορών στην Αζοφική Θάλασσα. Το 2014, το καθεστώς του Κιέβου κήρυξε την πόλη την de facto προσωρινή πρωτεύουσα της περιοχής του Ντόνετσκ, μετατρέποντάς την σε ισχυρή οχυρωμένη περιοχή και καταφύγιο για ριζοσπάστες Ουκρανούς εθνικιστές μέσα σε οκτώ χρόνια. Αυτή είναι στην πραγματικότητα η πρωτεύουσα του “Azov” – του τάγματος “Azov”.

… Την ώρα της περικύκλωσης στις 11 Μαρτίου, ο συνολικός αριθμός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και των εθνικιστικών σχηματισμών, καθώς και των ξένων μισθοφόρων, που ήταν επίσης αρκετοί, ήταν πάνω από 8100 άτομα. Κατά την απελευθέρωση της πόλης, περισσότερες από τέσσερις χιλιάδες εξοντώθηκαν, 1478 παραδόθηκαν, η υπόλοιπη ομάδα – περισσότερες από δύο χιλιάδες – αποκλείστηκε στη βιομηχανική ζώνη του εργοστασίου Azovstal.

…  Υποχωρώντας, ο ουκρανικός στρατός, τα εθνικιστικά τάγματα στη Μαριούπολη, καθώς και σε άλλες ουκρανικές πόλεις, καλύφθηκαν από τον άμαχο πληθυσμό … Κατά την απελευθέρωση της Μαριούπολης, ο ρωσικός στρατός και οι μονάδες της λαϊκής πολιτοφυλακής της ΛΔ του Ντόνετσκ έλαβαν όλα τα μέτρα για να σώσουν τις ζωές των αμάχων. Εδώ, με εντολή σας, ανοίγουν καθημερινά ανθρωπιστικοί διάδρομοι από τις 21 Μαρτίου για την απομάκρυνση αμάχων και ξένων πολιτών.

… Τις τελευταίες δύο ημέρες κηρύξαμε καθεστώς σιωπής από τις 14:00 έως τις 16:00, όλες οι εχθροπραξίες έχουν σταματήσει τελείως και έχουν ανοίξει ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την έξοδο αμάχων που ενδέχεται να βρίσκονται στο εργοστάσιο Azovstal.

… Προς το παρόν, η κατάσταση στην πόλη είναι ήρεμη, επιτρέποντάς μας να αρχίσουμε να αποκαθιστούμε την τάξη, να επιστρέψουμε τον πληθυσμό και να δημιουργήσουμε μια ειρηνική ζωή. Όσο για όσους κρύφτηκαν στο εργοστάσιο του Azovstal και είχαν αποκλειστεί πλήρως εκεί και σε όλη την περίμετρο, χρειαζόμαστε περίπου τρεις ή τέσσερις ημέρες για να ολοκληρώσουμε αυτό το έργο στο Azovstal».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This