ΟΗΕ: Επιτυχής απομάκρυνση 101 αμάχων από τη χαλυβουργία Azovstal

Ανάμεσά τους υπάρχουν και κάποιοι τραυματίες

Must Read

Σώοι κατάφεραν να διαφύγουν από το πολιορκημένο εργοστάσιο Azovstal 101 άμαχοι που είχαν βρει καταφύγιο εκεί, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΗΕ, χάρη στην πολύτιμη συνδρομή του Οργανισμού, που εκμεταλλεύτηκε την προσωρινή παύση πυρός στο σημείο.

Αυτό δήλωσε σήμερα η Οσνάτ Λουμπρανί, συντονίστρια ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ για την Ουκρανία, γνωστοποιώντας ότι όλοι τους κατάφεραν να απομακρυνθούν με ασφάλεια από το εργοστάσιο χάλυβα, προσθέτοντας πως οι περισσότεροι από αυτούς κατέφυγαν στη Ζαπορίζια, όπου και λαμβάνουν ανθρωπιστική βοήθεια. «Είμαι χαρούμενη και νιώθω ανακούφιση, καθώς επιβεβαιώνω ότι 101 άμαχοι απομακρύνθηκαν με επιτυχία από το χαλυβουργείο του Azovstal στη Μαριούπολη», είπε σχετικά.

«Χάρη στην επιχείρηση, 101 γυναίκες, άνδρες, παιδιά και πιο ηλικιωμένοι άνθρωποι μπόρεσαν, τελικά, να βγουν από τα καταφύγια που βρίσκονται κάτω από το χαλυβουργείο Azovstal και να δουν το φως της ημέρας έπειτα από δύο μήνες», επισήμανε η Λουμπρανί σε μια ανακοίνωση που εστάλη στους δημοσιογράφους.

Ταυτόχρονα, η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, που ενεπλάκη επίσης στην επιχείρηση ασφαλούς διέλευσης, εξέδωσε μια ανακοίνωση όπου ανέφερε πως περίπου 100 άνθρωποι από την περιοχή του εργοστασίου στη Μαριούπολη έφθασαν στη Ζαπορίζια σήμερα, προσθέτοντας πως ανάμεσά τους υπάρχουν και κάποιοι τραυματίες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This