Αδιόρθωτος! Ο Ερντογάν βάφτισε το ελικοπτεροφόρο… Γαλάζια Πατρίδα

Νεοοθωμανικές ονειρώξεις του Τούρκου προέδρου

Must Read

Μεγαλομανής και προκλητικός, όπως πάντα άλλωστε, ο νεοσουλτάνος της γείτονος έσπευσε χθες να προβεί σε ανακοινώσεις για το νέο… καμάρι του τουρκικού στόλου!

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ναυπηγείο του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, έκανε λόγο για τη ναυπήγηση ενός «ημι-αεροπλανοφόρου», όπως το χαρακτήρισε, το οποίο ευελπιστεί πως θα προσδώσει μεγαλύτερη ισχύ στις ένοπλες δυνάμεις της Άγκυρας. «Αυτή τη στιγμή ναυπηγήσαμε το ημι-αεροπλανοφόρο μας. Εγινε η καθέλκυσή του. Με τη βοήθεια του Θεού, θα κάνουμε και το κανονικό αεροπλανοφόρο. Και, όταν το ναυπηγήσουμε, θα φτάσουμε σε διαφορετικό σημείο στις θάλασσες, θα συνεχίσουμε να απογοητεύουμε όσους τρίβουν τα χέρια τους και περιμένουν να τα παρατήσει η Τουρκία, όπως και να πέσει κάτω» είπε ο Ερντογάν απευθυνόμενος στο κοινό. Εντούτοις, παραμένει εντυπωσιακό το γεγονός πως ο «σουλτάνος» δεν δίστασε να μετατραπεί ξανά στον απόλυτο… διασκευαστή της πραγματικότητας!

Ο λόγος; Οπως είναι γνωστό, κανένας στόλος στον κόσμο δεν διαθέτει… ημι-αεροπλανοφόρα, αλλά ο Ερντογάν παρουσίασε ως τέτοιο το ελικοπτεροφόρο το οποίο ναυπήγησε η Τουρκία, θέλοντας να το παρουσιάσει ως κάτι ακόμη πιο εντυπωσιακό. Δίχως όμως να αφήνει τα όνειρά του για τη ναυπήγηση ακόμη μεγαλύτερων πλοίων, υποσχέθηκε πως στο μέλλον θα κατασκευαστεί από την Άγκυρα και «κανονικό» αεροπλανοφόρο, και έτσι «θα φτάσουμε σε διαφορετικό επίπεδο στις θάλασσες».

Το νέο εξοπλιστικό παραλήρημα του νεοσουλτάνου όμως δεν έγινε οπουδήποτε, αλλά με φόντο μια μεγάλη φρεγάτα και τις λέξεις «Mavi Vatanim», που σημαίνουν «Γαλάζια Πατρίδα» και αποτυπώνουν τις νεοοθωμανικές ονειρώξεις του Τούρκου προέδρου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This