Συγγνώμη για τους ισχυρισμούς Λαβρόφ περί «εβραϊκού αίματος» του Χίτλερ, ζήτησε ο Πούτιν από τον Μπένετ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας υποσχέθηκε στον πρωθυπουργό του Ισραήλ να ανοίξει «ανθρωπιστικό διάδρομο» για την απομάκρυνση των αμάχων από το Azovstal

Must Read

Δεκτή έκανε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ τη συγγνώμη του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για τον ισχυρισμό του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ περί εβραϊκών ριζών του Αδόλφου Χίτλερ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ισραηλινής κυβέρνησης.

Όπως δήλωσε σχετικά ο ισραηλινός πρωθυπουργός, και αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο, τον ευχαρίστησε για την απολογία του για τις δηλώσεις του υπουργού του και επειδή «ξεκαθάρισε τη στάση του απέναντι στον εβραϊκό λαό και τη μνήμη του Ολοκαυτώματος». Οι δύο ηγέτες τόνισαν, επίσης, την «ιδιαίτερη σημασία» της 9ης Μαΐου, όταν η Ρωσία και το Ισραήλ μνημονεύουν τη νίκη της Ευρώπης και της Σοβιετικής Ένωσης εναντίον της ναζιστικής Γερμανίας.

Ο Ναφτάλι Μπένετ ανέφερε, επίσης, ότι ζήτησε από τον Βλαντίμιρ Πούτιν να εξετάσει το ενδεχόμενο να επιτρέψει την εκκένωση του πολιορκημένου εργοστασίου χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη.

Ανθρωπιστικός διάδρομος για την απομάκρυνση των αμάχων από το εργοστάσιο

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σημείωσε ότι διατύπωσε το συγκεκριμένο αίτημα, ύστερα από την επικοινωνία που είχε νωρίτερα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Σύμφωνα με τον Μπένετ, ο Πούτιν υποσχέθηκε ότι θα ανοίξει έναν «ανθρωπιστικό διάδρομο» για την απομάκρυνση των αμάχων.

Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο ανέφερε σχετικά πως «ο ρωσικός στρατός παραμένει έτοιμος να εξασφαλίσει την ασφαλή έξοδο των αμάχων. Όσον αφορά τους μαχητές που παραμένουν στο Azovstal, οι αρχές του Κιέβου θα πρέπει να τούς δώσουν εντολή να καταθέσουν τα όπλα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This