Ουκρανία: Στοιβαγμένοι σε ψυγεία σοροί Ρώσων στρατιωτών – Τους άφησαν πίσω οι σύντροφοί τους!

Συνταγματάρχης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων υποστήριξε ότι η Ρωσία αρνείται να περισυλλέξει τους νεκρούς της από τα πεδία των μαχών

Must Read

Μια ακόμη ένδειξη του απάνθρωπου προσώπου του πολέμου που διεξάγεται εδώ και 76 ημέρες στην Ουκρανία, παρουσιάζεται σε ρεπορτάζ του Al Jazeera, στο οποίο βλέπουμε σορούς Ρώσων στρατιωτών που «έπεσαν» στο πεδίο της μάχης να στοιβάζονται σε ψυγεία από Ουκρανούς, καθώς οι σύντροφοί τους αρνήθηκαν να περισυλλέξουν τα άψυχα κορμιά τους!

Στο εν λόγω σοκαριστικό ρεπορτάζ βλέπουμε ένα βαγόνι-ψυγείο γεμάτο με πτώματα στρατιωτικών που, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην διάθεση του το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο, ανήκουν σε Ρώσους, τις σορούς των οποίων εγκατέλειψε ο ρωσικός στρατός, όταν υποχώρησε από την περιοχή του Κιέβου. Οι νεκροί φορούν τις στρατιωτικές τους στολές, που είναι όμοιες με εκείνες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Ως αποδεικτικά στοιχεία του γεγονότος ότι οι νεκροί είναι Ρώσοι στρατιώτες, το Al Jazeera παρουσίασε ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο που έχει ετικέτα στη ρωσική γλώσσα, η οποία δείχνει ότι έχει κατασκευασθεί στο εργοστάσιο Technicom της Αγίας Πετρούπολης. Επίσης, στα ρούχα ενός από τους νεκρούς στρατιώτες υπάρχει το διακριτικό στολής που γράφει «Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας».

https://twitter.com/Gerashchenko_en/status/1523607158541094912

Στο βίντεο μπορούμε, ακόμη, να δούμε διακριτικά του Σώματος αλεξιπτωτιστών σε έναν σκοτωμένο στρατιώτη, γεγονός που, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, αποδεικνύει πως ήταν «αλεξιπτωτιστής των επίλεκτων μονάδων». Στα ρούχα του τελευταίου, μάλιστα, φέρεται να βρέθηκε σακουλάκι με πλήθος χρυσών κοσμημάτων, τα οποία ενδέχεται να ήταν η λεία του από κλοπές από Ουκρανούς πολίτες.

Με έξοδα της Ουκρανίας οι κηδείες τους

Ο συνταγματάρχης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Βλαντίμιρ Λιαμζίν, δήλωσε ότι η Ρωσία αρνείται να περισυλλέξει τους νεκρούς της από τα πεδία των μαχών και ότι, αν η ρωσική κυβέρνηση δεν αλλάξει την στάση της στο θέμα αυτό, τότε η Ουκρανία θα αναλάβει με δικά της έξοδα τις κηδείες τους.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δεν σχολίασε τις εν λόγω πληροφορίες. Όπως είχε ανακοινώσει, πάντως, για τελευταία φορά στις 25 Μαρτίου, στην Ουκρανία είχαν σκοτωθεί μέχρι τότε 1.351 Ρώσοι στρατιώτες, ενώ 3.825 ήταν οι τραυματίες.

  • Δείτε το σοκαριστικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This