Είναι επίσημο: Μετά από 21 χρόνια η Apple καταργεί αυτό το προϊόν!

Γιατί δεν θέλει να συνεχίσει την πώλησή του

Must Read

Ήρθε το τέλος, όπως όλα δείχνουν, ενός από τα πιο δημοφιλή προϊόντα της πασίγνωστης εταιρείας τεχνολογίας.

Η Apple ανακοίνωσε ότι σταματά την παραγωγή της συσκευής iPod Touch, ενός φορητού music player που κυκλοφόρησε το 2001, πριν 21 χρόνια, και έφερε επανάσταση στον τρόπο οι άνθρωποι βρίσκουν, ακούνε και μοιράζονται με άλλους την ψηφιακή μουσική. Η εξέλιξη των φορητών ηχείων έφερε το τέλος ενός από πρωτοποριακού και δημοφιλούς προϊόντος της γνωστής εταιρείας.

Το iPod δεν ήταν η πρώτη φορητή συσκευή ΜΡ3 (τα πρώτα ψηφιακά music players είχαν εμφανιστεί από το τέλος της δεκαετίας του 1990), αλλά ήταν αυτή που «έκανε τη διαφορά». Την εποχή που κυκλοφόρησε το iPod, μπορούσε να αποθηκεύσει μόνο 1.000 μουσικά κομμάτια, ενώ σήμερα πια πάνω από 90 εκατομμύρια τραγούδια. Το iPod Touch είχε σχεδιαστεί από την ίδια ομάδα που αργότερα εφηύρε το iPhone.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουν κυκλοφορήσει διάφορα μοντέλα iPod, όπως τα Nano και Shuffle, που σταμάτησαν να παράγονται από το 2017. Το iPod Touch – το οποίο για τελευταία φορά είχε αναβαθμιστεί από την Apple το 2019 – είναι το τελευταίο μοντέλο που σταματά να παράγεται. Οι τελευταίες εκδόσεις του είχαν χαρακτηριστικά smartphone, όπως δυνατότητα λήψης φωτογραφιών, αποστολής email και βιντεοκλήσης.

Έως το 2011 η Apple διατηρούσε ένα μερίδιο 70% στην παγκόσμια αγορά συσκευών MP3 και μέχρι σήμερα έχει πουλήσει περίπου 450 εκατομμύρια iPods παγκοσμίως. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το iPod θα παραμείνει διαθέσιμο για αγορά, εωσότου εξαντληθούν τα αποθέματα του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This