ΗΠΑ: Ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο οι θάνατοι από κορωνοϊό στη χώρα

Περισσότεροι από 2.000.000 οι -καταγεγραμμένοι- νεκροί από την πανδημία Covid-19 στις χώρες της Ευρώπης, σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Must Read

Με σημερινή ανακοίνωση του, ο Λευκός Οίκος επισημοποίησε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασαν σήμερα, Πέμπτη 12/5, το εξαιρετικά δυσοίωνο «όριο» του ενός εκατομμυρίου νεκρών από την πανδημία Covid-19, με τη χώρα να έρχεται το τελευταίο διάστημα αντιμέτωπη με μια νέα έξαρση μολύνσεων.

«Οφείλουμε να συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε αντιμέτωποι με αυτή την πανδημία και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές, όπως κάναμε με περισσότερα παρά ποτέ τεστ, εμβόλια και θεραπείες», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έπειτα από μήνες, στη διάρκεια των οποίων η πανδημία οπισθοχωρούσε στη χώρα, η οποία έχει επισήμως τους περισσότερους νεκρούς στον κόσμο από την Covid-19 (ακολουθούν η Βραζιλία, η Ινδία και η Ρωσία), οι ΗΠΑ καταγράφουν εδώ και ένα μήνα καθημερινή αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων.

Η χώρα, η οποία ήρε την υποχρέωση της χρήσης μάσκας, για την οποία υπάρχει πλέον απλώς σύσταση για χρήση της στους εσωτερικούς χώρους, καταγράφει μια άνοδο του αριθμού των κρουσμάτων που οφείλεται σε υποπαραλλαγές της Όμικρον. Ωστόσο, αυτό μοιάζει λιγότερο σοβαρό σε έναν πληθυσμό που είναι πλήρως εμβολιασμένος σε ποσοστό 66% και πάνω από 90% για τους άνω των 65 ετών, ενώ η τέταρτη δόση εμβολίου δεν έχει ανοίξει προς το παρόν, παρά μόνο για τους άνω των 50 ετών.

Θέλουν να «γυρίσουν σελίδα»

Παρ’ όλα αυτά, έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας και κυμάτων παραλλαγών, οι ΗΠΑ θέλουν να «γυρίσουν τη σελίδα» της Covid-19. Και στο πλαίσιο αυτό, η Νέα Υόρκη μοιάζει να έχει επιστρέψει στο θρυλικό αναβρασμό της.

https://twitter.com/CoronaVirus_b/status/1524763494318415872

Νεοϋορκέζοι, καθώς και Αμερικανοί και ξένοι τουρίστες επιστρέφουν στα θέατρα του Μπροντγουέι, φωτογραφίζονται κάτω από τις τεράστιες ψηφιακές διαφημίσεις της Times Square, ανεβαίνουν στο άγαλμα της Ελευθερίας, κάνουν βόλτες με άμαξα στο Σέντραλ Παρκ, πεζή ή με ποδήλατο στη γέφυρα του Μπρούκλιν και τρέχουν στα ωραιότερα μουσεία του βόρειου Μανχάταν…

Νωρίτερα σήμερα, εξάλλου, εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ανακοίνωσε πως «ξεπεράστηκε ένα καταστροφικό ορόσημο, καθώς ο αριθμός των νεκρών λόγω της Covid-19 που δηλώθηκαν από τις χώρες της περιοχής της Ευρώπης του ΠΟΥ ξεπέρασε τα δύο εκατομμύρια ανθρώπους», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This