«Να μην μπουν στον κόπο»! Όχι με… αστερίσκο από τον Ερντογάν για την ένταξη Φινλανδίας-Σουηδίας στο NATO

Με τον «σουλτάνο» και τα διπλωματικά παιχνίδια του, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος

Must Read

«Η Τουρκία δεν θα πει ‘ναι’ στις προσπάθειες ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, εάν συνεχίσουν να επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι οποιεσδήποτε προσπάθειες να πειστεί η Άγκυρα να αλλάξει τη θέση της, θα ήταν άκαρπες.

Ωστόσο, στη βάση των κυρώσεων, ο Τούρκος Πρόεδρος στέλνει τα δικά του μηνύματα και δεν είπε οριστικά ότι θα εμποδίσει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, διατηρώντας ανοικτές τις επιλογές του.

Θυμίζουμε ότι και οι δύο σκανδιναβικές χώρες έχουν επιβάλει απαγόρευση εξαγωγών όπλων στην Τουρκία από το 2019, ως μέρος μιας απόφασης της ΕΕ για την εισβολή της Άγκυρας στη Συρία. Αυτό εννοούσε ο Ερντογάν μιλώντας για τις κυρώσεις.

Ωστόσο, έκανε και το κομμάτι του: «Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών θα έρθουν στην Τουρκία τη Δευτέρα. Θα έρθουν να μας πείσουν. Συγγνώμη αλλά δεν πρέπει να κουραστούν. Δεν πρέπει να μπουν στον κόπο να ζητήσουν από την Τουρκία να εγκρίνει τις αιτήσεις τους», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ερντογάν έδωσε έτσι την απάντησή του στα πλάνα ανώτερων αξιωματούχων της Σουηδίας και της Φινλανδίας να ταξιδέψουν στην Άγκυρα με την ελπίδα να κάμψουν τις αντιρρήσεις της στα σχέδια τους για ένταξή τους στο ΝΑΤΟ.

Τόσο η Φινλανδία όσο και η Σουηδία ανακοίνωσαν επίσημα την πρόθεσή τους να ενταχθούν στη στρατιωτική συμμαχία. Αλλά ο Ερντογάν επανέλαβε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Πρόεδρο της Αλγερίας, πως «και οι δύο χώρες δεν έχουν ξεκάθαρη στάση απέναντι στις τρομοκρατικές οργανώσεις».

Η Τουρκία ωστόσο, είχε προειδοποιήσει και τις προηγούμενες ημέρες ότι θα αντιταχθεί στην κίνηση, με τον Ερντογάν να αποκαλεί τις δύο σκανδιναβικές χώρες «ξενώνες τρομοκρατικών οργανώσεων», αναφερόμενος στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και στο Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο (DHKP/C), που έχουν τεθεί εκτός νόμου στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το Reuters, τόσο το ΝΑΤΟ, όσο και οι ΗΠΑ εκφράζουν την πεποίθηση ότι η Τουρκία δεν θα εμποδίσει τελικά την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. Αλλά με τον «σουλτάνο» και τα διπλωματικά παιχνίδια του, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This