Το τουρκικό ΥΠΕΞ εγκαλεί την Ελλάδα για τη… σφαγή των Τούρκων στην Τριπολιτσά!

Απορρίπτει τη Γενοκτονία των Ποντίων και κατηγορεί τη χώρα μας για βάναυσα εγκλήματα και φρικαλεότητες!

Must Read

Για «διαστρέβλωση» της ιστορίας από την Ελλάδα κάνει λόγο το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, το οποίο παραδοσιακά κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, ανήμερα της μαύρης επετείου της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, βγάζει τις πλέον εξωφρενικές ανακοινώσεις του.

Η 19η Μαΐου στην Τουρκία εορτάζεται ως ημέρα μνήμης του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ και ως Ημέρα Νεολαίας και Αθλητισμού (σ.σ. με το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας να έχει γεμίσει το Twitter του με σχετικά βίντεο όπως τα παρακάτω) και η οποιαδήποτε αναφορά στην Ελλάδα, αλλά και αλλού για την ποντιακή Γενοκτονία προκαλεί… φλύκταινες στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με το νέο πόνημα των Τούρκων, οι ελληνικές δηλώσεις για τη μαύρη επέτειο είναι «παραληρηματικές» και αποσκοπούν «στην πλήρη διαστρέβλωση της ιστορίας»!

Μάλιστα, το τουρκικό ΥΠΕΞ ανακάλυψε ότι υπάρχουν και «αντιτουρκικά λόμπι» τα οποία προσπαθούν «να εξαπατήσουν το κοινό φέρνοντας αυτές τις στρεβλωμένες αξιώσεις στην ημερήσια διάταξη τρίτων χωρών»!

Μιλά ακόμα για «παραπλάνηση» και «τεχνητές ιστορικές αφηγήσεις», ενώ εγκαλεί την Ελλάδα για «τα βάναυσα εγκλήματα και τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν εναντίον άλλων θρησκευτικών ή εθνοτικών ομάδων, ιδιαίτερα των Τούρκων, συμπεριλαμβανομένης της σφαγής της Τριπολιτσάς το 1821»!

Το φινάλε της ανακοίνωσης είναι εξίσου… εντυπωσιακό, με το τουρκικό ΥΠΕΞ να καλεί τη χώρα μας «να δουλέψουμε μαζί για την ειρήνη, τη σταθερότητα και ένα ευημερούν μέλλον που βασίζεται στη συνεργασία αντί να διαστρεβλώνει τα γεγονότα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Απορρίπτουμε παντελώς τις παραληρηματικές δηλώσεις των ελληνικών αρχών με το πρόσχημα της επετείου των αβάσιμων ισχυρισμών του «Πόντου» και αποσκοπούν στην πλήρη διαστρέβλωση της ιστορίας.

Είναι λυπηρό να βλέπουμε ότι οι ελληνικές αρχές συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για παράλογη διαστρέβλωση της ιστορίας. Καταδικάζουμε επίσης τις προσπάθειες των αντιτουρκικών λόμπι να εξαπατήσουν το κοινό φέρνοντας αυτές τις στρεβλωμένες αξιώσεις στην ημερήσια διάταξη τρίτων χωρών.

Είναι σαφές ότι αυτές οι προσπάθειες εκείνων που προσπαθούν να αντλήσουν εχθρότητα από την ιστορία και να παραπλανήσουν τις νεότερες γενιές, δεν θα υπηρετήσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα.

Αντί να βασίζεται σε τεχνητές ιστορικές αφηγήσεις που δεν συμβιβάζονται με την πραγματικότητα, θα ήταν πιο λογική επιλογή για την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που καθορίστηκαν από τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης, όπως περιλαμβάνονται στην έκθεση της Επιτροπής Ερευνών των Συμμαχικών Δυνάμεων και διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της  εισβολής και απόπειρας εισβολής στην Ανατολία.

Ομοίως, θα ήταν ωφέλιμο για όσους υποστηρίζουν αυτούς τους ισχυρισμούς να θυμούνται τα βάναυσα εγκλήματα και τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν εναντίον άλλων θρησκευτικών ή εθνοτικών ομάδων, ιδιαίτερα των Τούρκων, συμπεριλαμβανομένης της σφαγής της Τριπολιτσάς το 1821.

Καλούμε την Ελλάδα να δουλέψουμε μαζί για την ειρήνη, τη σταθερότητα και ένα ευημερούν μέλλον που βασίζεται στη συνεργασία αντί να διαστρεβλώνει τα γεγονότα».

Δεν σταματά να… ανησυχεί για τα χρέη μας ο Ακάρ

Νωρίτερα, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, είχε ασχοληθεί και πάλι με την Ελλάδα και τους εξοπλισμούς της, επαναλαμβάνοντας την «καραμέλα» των χρεών, σε μια γελοία προσπάθεια να δικαιολογήσει τους τουρκικούς ισχυρισμούς:

«Περιμένουμε από την Ελλάδα να δει τα γεγονότα σφαιρικά και να λάβει σωστές και λογικές αποφάσεις. Δεν είναι πραγματικά παρά πλασματικό για μια χώρα με τόσα χρέη να πέφτει στον λεγόμενο σεβντά των εξοπλισμών από το πουθενά ή να τρέχει για νέες συμμαχίες όταν υπάρχει η συμμαχία του ΝΑΤΟ».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This