Αδιανόητες προκλήσεις των Τούρκων για τη Γενοκτονία των Ποντίων – Νέα παραληρηματική ανακοίνωση

Για αβάσιμους ισχυρισμούς κάνει λόγο το τουρκικό ΥΠΑΜ και κατηγορεί τους Έλληνες για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας!

Must Read

Ξεπερνούν κάθε όριο οι Τούρκοι, οι οποίοι με παραληρηματικό τρόπο επιτίθενται κατά της χώρας μας την Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων.

Μετά την ανεπαίσχυντη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, ακολούθησε πριν λίγη ώρα, νέο πόνημα από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο απορρίπτει ότι συντελέστηκε γενοκτονία στον Πόντο το 1919. Μάλιστα στην ανακοίνωσή του, στρέφεται κατά των ελληνικών αρχών υποστηρίζοντας ότι διαστρεβλώνουν την ιστορία. Επιπλέον, το τουρκικό ΥΠΑΜ κατηγορεί τους Έλληνες ότι διέπραξαν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

«Απορρίπτουμε πλήρως τους ισχυρισμούς για τον ‘Πόντο’ των ελληνικών αρχών, που αρνούνται κάθε είδους ορθολογική και λογική αλήθεια και συνεχίζουν επίμονα τις προσπάθειές τους να διαστρεβλώνουν την ιστορική πραγματικότητα αγνοώντας την. Καταδικάζουμε αυτή την ανήθικη στάση των Ελλήνων πολιτικών, που είπαν ανοιχτά ψέματα τόσο στο δικό τους λαό όσο και σε όλο τον κόσμο, προβάλλοντας αυτούς τους αβάσιμους ισχυρισμούς.

Αν η Ελλάδα αναζητά την επαίσχυντη πραγματικότητα του παρελθόντος, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις φρικαλεότητες βαμμένες με αίμα των προγόνων της που επιχείρησαν βάναυσα να εισβάλουν και να κατακτήσουν την Ανατολία.

Αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξαν οι Έλληνες, οι βάρβαρες σφαγές στην Ανατολία, χωρίς να υπολογίσουν παιδιά, γυναίκες ή ηλικιωμένους, αναφέρονται στην Έκθεση της Επιτροπής Ερευνών των Συμμαχικών Δυνάμεων και καταγράφηκε στη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης.

Όσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν μια τεχνητή ατζέντα, όπως έχθρες με την Τουρκία με κάθε ευκαιρία, ματαιοπονούν. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αυτή η ρητορική, που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, βλάπτει και τον ελληνικό λαό…» καταλήγει η προκλητική ανακοίνωση.

Το μήνυμα του Ερντογάν

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, η οποία στην Τουρκία είναι ημέρα μνήμης του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ και Ημέρα Νεολαίας και Αθλητισμού έκανε λόγο για «ξεσηκωμό» του τουρκικού έθνους ενάντια στις «αποικιακές δυνάμεις κατοχής» στις 19 Μαΐου 1919.

«Στις 19 Μαΐου 1919, το τουρκικό έθνος ξεσηκώθηκε ενάντια στις αποικιακές δυνάμεις κατοχής και επέδειξε έναν επικό ηρωισμό ξεκινώντας έναν ολοκληρωτικό αγώνα για την ίδρυση του τελευταίου και παντοτινού κράτους, της Δημοκρατίας της Τουρκίας, και πετυχαίνοντας μια ευλογημένη νίκη», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, συνδέοντας την ημέρα με την επέτειο της άφιξης του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στη Σαμψούντα το 1919 και την έναρξη του πολέμου κατά των Ελλήνων.

Εξωφρενική ανακοίνωση του τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών

Την ίδια στιγμή το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του απορρίπτει τις «παραληρηματικές», όπως τις χαρακτηρίζει, «δηλώσεις των ελληνικών αρχών με το πρόσχημα της επετείου των αβάσιμων ισχυρισμών περί Πόντου, που διαστρεβλώνουν πλήρως την Ιστορία». Το τουρκικό ΥΠΕΞ συνεχίζει: «Είναι λυπηρό να βλέπουμε ότι οι ελληνικές αρχές συνεχίζουν τις παράλογες προσπάθειές τους να παραποιούν την Ιστορία. Καταδικάζουμε επίσης τις προσπάθειες των λόμπι κατά της Τουρκίας να εξαπατήσουν το κοινό φέρνοντας αυτούς τους μεροληπτικούς ισχυρισμούς στην ημερήσια διάταξη τρίτων χωρών.

Είναι σαφές ότι οι προσπάθειες εκείνων που προσπαθούν να αντλήσουν εχθρότητα από την Ιστορία και να παραπλανήσουν τις νέες γενιές δεν υπηρετούν την ειρήνη και τη σταθερότητα.

Αντί να βασίζεται σε παραποιημένες ιστορικές αφηγήσεις που έρχονται σε αντίθεση με την πραγματικότητα, θα ήταν πιο λογικό για την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τα γεγονότα σχετικά με τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που καθορίστηκαν από τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης, όπως περιλαμβάνονται στην έκθεση της Ερευνητικής Επιτροπής των Συμμαχικών Δυνάμεων, που διαπράχθηκαν από την Ελλάδα, κατά την απόπειρα κατοχής και εισβολής της στην Ανατολία. Ομοίως, θα ήταν σκόπιμο για όσους κάνουν τέτοιους αβάσιμους ισχυρισμούς να θυμούνται τα βάναυσα εγκλήματα και τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν εναντίον άλλων θρησκευτικών ή εθνοτικών ομάδων, ιδιαίτερα των Τούρκων, συμπεριλαμβανομένης της σφαγής της Τριπολιτσάς το 1821.

Καλούμε την Ελλάδα να εργαστεί μαζί για την ειρήνη, τη σταθερότητα και ένα ευημερούν μέλλον στη βάση της συνεργασίας αντί να προσπαθεί να διαστρεβλώσει τα γεγονότα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τουρκικό ΥΠΕΞ τα τελευταία χρόνια, ανήμερα της επετείου της Γενοκτονίας των Ποντίων, εκδίδει το ίδιο δελτίο τύπου, στο οποίο απλά αλλάζει την ημερομηνία. Φαίνεται ωστόσο ότι η αναφορά στην Τριπολιτσά ήταν νέα προσθήκη…

Δείτε επίσης: Το τουρκικό ΥΠΕΞ εγκαλεί την Ελλάδα για τη… σφαγή των Τούρκων στην Τριπολιτσά!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This