Τέξας: Ένοπλος αιματοκύλισε δημοτικό σχολείο – 14 μαθητές και μια δασκάλα νεκροί!

Ο 18χρονος δράστης έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών

Must Read

Ραγδαίες οι εξελίξεις γύρω από το νέο συμβάν με πυροβολισμούς στις ΗΠΑ, καθώς, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, ο ένοπλος δράστης αιματοκύλισε το Robb Elementary School στο Uvalde του Τέξας, με τα ΜΜΕ να κάνουν λόγο, πλέον, για τουλάχιστον 14 μαθητές και μια δασκάλα νεκρούς, καθώς και για δεκάδες τραυματίες.

Τη δυσάρεστη αυτή ανακοίνωση έκανε ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ, ο οποίος επιβεβαίωσε το θάνατο των 14 μαθητών και της δασκάλας του σχολικού συγκροτήματος, σημειώνοντας πως τουλάχιστον άλλοι 12 μαθητές νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της πολιτείας. Παράλληλα επισήμανε ότι, κατά πάσα πιθανότητα, ο δράστης χρησιμοποίησε ένα περίστροφο και μια καραμπίνα και ότι δεν έδειξε το παραμικρό έλεος στα θύματά του.

Ο μακελλάρης, ο οποίος σκοτώθηκε από τους αστυνομικούς (αρχικά είχε ανακοινωθεί πως είχε συλληφθεί), είχε «ταμπουρωθεί» εντός του δημοτικού σχολείου. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, πρόκειται για τον 18χρονο Σαλβαδόρ Ράμος, τελειόφοιτο του γυμνασίου της πόλης, ο οποίος, αφού σκότωσε τη γιαγιά του, έφυγε για το Robb Elementary School αποφασισμένος, ως φαίνεται, να «σπείρει» το θάνατο. Μάλιστα, κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς, κατάφερε να τραυματίσει δύο εξ αυτών.

Το στοιχείο δε που κάνει ακόμη πιο τραγική την όλη ιστορία, είναι πως το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα ετοιμαζόταν να κλείσει για τις διακοπές του καλοκαιριού.

Αρκετά νωρίτερα υπήρξαν δεκάδες πληροφορίες για οπλισμένο άτομο που άνοιξε πυρ στο Robb Elementary School στο Uvalde, έδρα της ομώνυμης κομητείας του Τέξας, με τα αμερικανικά ΜΜΕ να αναφέρουν πως ο δράστης είχε «ταμπουρωθεί» εντός του κτιρίου, έχοντας προηγουμένως πυροβολήσει ένα άτομο.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη είχε σπεύσει από την πρώτη στιγμή στο σημείο, ενώ η διοίκηση του σχολείου είχε ενημερώσει τους γονείς, πως όλοι οι μαθητές, 600 τον αριθμό, ήταν σώοι και είχαν μεταφερθεί ασφαλείς, μαζί με το προσωπικό, στο πολιτιστικό κέντρο της πόλης.

Οι Αρχές συνιστούσαν στους πολίτες να αποφεύγουν να πλησιάσουν στην περιοχή, όσο επικρατούσε συναγερμός, καθώς η αστυνομία είχε ασφαλίσει την περίμετρο, μετά την εκκένωση του σχολικού συγκροτήματος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This