Αιματοκύλισμα σε δημοτικό σχολείο στο Τέξας: 18χρονος σκότωσε εν ψυχρώ 19 παιδιά και δύο εκπαιδευτικούς!

Πριν τη δολοφονική επίθεση ανέβασε ανατριχιαστικές φωτογραφίες στο Instagram - Ο Τζο Μπάιντεν κάλεσε να αναληφθεί δράση για να αντιμετωπιστεί η μάστιγα των επιθέσεων με τη χρήση πυροβόλων όπλων

Must Read

Μία απίστευτη τραγωδία σημειώθηκε στις ΗΠΑ όταν ένας νεαρός, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών εκτέλεσε 19 μαθητές και δύο δασκάλους, πυροβολώντας αδιακρίτως στο σχολείο.

Συγκλονισμένος είναι όλος ο πλανήτης από το δολοφονικό αμόκ του 18χρονου Salvador Ramos, ο οποίος εισέβαλε χθες, Τρίτη 24/5 σε δημοτικό σχολείο στην Ουβάλντε του Τέξας, και σκόρπισε τον θάνατο.

 

Μάλιστα, τρεις ημέρες πριν αιματοκυλήσει το σχολείο, σύμφωνα με την Daily Mail, ο δράστης είχε ανεβάσει φωτογραφία με δύο τουφέκια τύπου AR15 στο Instagram του.

Από τους πυροβολισμούς του μακελάρη έπεσαν νεκρά 19 παιδιά και δύο εκπαιδευτικοί, με τον εφιάλτη των επιθέσεων με τη χρήση όπλων μέσα σε σχολικά ιδρύματα να επανέρχεται στην πολιτεία του Τέξας.

Οι αρχές πυροβόλησαν και σκότωσαν τον 18χρονο, ο οποίος, όπως αναφέρει το CNN, δούλευε στην αλυσίδα εστιατορίων Wendy’s. Σύμφωνα με το αμερικανικό Μέσο τα παιδιά ήταν ηλικίας 7-11 ετών. Από τα πυρά του Ramos έπεσε νεκρή Έβα Μιρέλες, δασκάλα, η οποία εργαζόταν 17 χρόνια στο σχολείο. Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Τέξας, ο Γκρεγκ Άμποτ χαρακτήρισε την επίθεση ως βάρβαρη και παράλογη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το μακελειό.

Ο μακελάρης του Τέξας

Αρχικά ο 18χρονος έβαλε στο στόχαστρο τη γιαγιά του, η κατάσταση της οποίας δεν έχει διευκρινιστεί –κατά πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου CNN, είναι και αυτή νεκρή–, προτού πάει στο σχολείο, «εγκαταλείψει το αυτοκίνητό του» και μπει στο κτίριο, σύμφωνα με τον κυβερνήτη, οπλισμένος «με πιστόλι» και πιθανόν και «με τουφέκι».

Τα κίνητρα του δράστη της επίθεσης, μιας από τις χειρότερες του είδους εδώ και χρόνια στις ΗΠΑ, παραμένουν άγνωστα ως αυτό το στάδιο.

 

Το χρονικό της δολοφονικής επίθεσης

Η σφαγή διαπράχθηκε στο πρωτοβάθμιο σχολείο Ρομπ, όπου πάνε παιδιά 5 ως 7 ετών που διαμένουν στην Ουβάλντε. Πάνω από 500 παιδιά, σχεδόν το 90% με λατινοαμερικάνικη καταγωγή, πήγαιναν εκεί το σχολικό έτος 2020-2021, σύμφωνα με δημόσια δεδομένα της πολιτείας του αμερικανικού νότου. Βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν παιδιά να απομακρύνονται εσπευσμένα από το κτίριο, κατά μικρές ομάδες, προς τα χαρακτηριστικά κίτρινα σχολικά λεωφορεία, μπροστά στο σχολείο. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ένα κοριτσάκι 10 ετών και μια γυναίκα 66 ετών, νοσηλεύονταν «σε κρίσιμη κατάσταση» στο University Health, στο Σαν Αντόνιο, ανακοίνωσε το νοσοκομείο.

Το διάγγελμα Μπάιντεν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάλεσε να αναληφθεί δράση στις ΗΠΑ για να αντιμετωπιστεί η μάστιγα των επιθέσεων με τη χρήση πυροβόλων όπλων, λίγες ώρες μετά το μακελειό μέσα σε πρωτοβάθμιο σχολείο στο Τέξας, παρά την ισχυρή επιρροή που διαθέτει το λόμπι της οπλοκατοχής στο Κογκρέσο.

«Πότε για τ’ όνομα του Θεού θα ορθώσουμε το ανάστημά μας μπροστά στο λόμπι των όπλων;» διερωτήθηκε ο 78χρονος Δημοκρατικός αρχηγός του κράτους. «Είμαι αποκαρδιωμένος και κουρασμένος», πρόσθεσε. Χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός ότι σχολιαρόπαιδα βλέπουν τους φίλους τους να πεθαίνουν λες και βρίσκονται σε πεδίο μάχης ενώ είναι στα σχολεία τους. Παρότι αναγνώρισε πως είναι πολλά αυτά που δεν γνωρίζουν ακόμη οι αμερικανικές αρχές για τη σφαγή στο Τέξας, τόνισε πως θεωρεί λάθος οποιοσδήποτε 18χρονος να είναι σε θέση να αγοράζει όπλα όπως τουφέκια εφόδου. Διεμήνυσε πως οι Αμερικανοί δεν θα ξεχάσουν αυτούς που παρεμποδίζουν ή καθυστερούν την προώθηση νομοθεσίας για την οπλοκατοχή που είναι βασισμένη στην κοινή λογική. «Είναι καιρός να δράσουμε», επέμεινε ο κ. Μπάιντεν. «Μπορούμε να κάνουμε τόσο πολλά περισσότερα».

Ο Μπάιντεν διέταξε οι σημαίες των ΗΠΑ να κυματίζουν μεσίστιες στον Λευκό Οίκο, σε όλα τα δημόσια κτίρια και τους δημόσιους χώρους ως το Σάββατο 28η Μαΐου, σε «ένδειξη σεβασμού για τα θύματα» της επίθεσης νεαρού ενόπλου σε σχολείο του Τέξας.

Διαβάστε ακόμα:

Τέξας: Ένοπλος αιματοκύλισε δημοτικό σχολείο – 14 μαθητές και μια δασκάλα νεκροί!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This