Τέξας: Το προφίλ του 18χρονου μακελάρη – Γινόταν όλο και πιο βίαιος μετά το bullying για το τραύλισμά του

Οι συμμαθητές του τον κορόιδευαν για το πρόβλημα στη φωνή του και τα φτωχά του ρούχα

Must Read

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει το τρομερό αιματοκύλισμα στο δημοτικό σχολείο Robb στην πόλη Ουβάλντε του Τέξας, όπου ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος σκότωσε εν ψυχρώ 19 παιδάκια και δυο δασκάλες.

Μόλις μια ημέρα μετά από τη μαζική εκτέλεση, δημοσιεύματα στις ΗΠΑ προσπαθούν να αναλύσουν το προφίλ του δράστη και κάνουν λόγο για τυφλή εκδίκηση που ήρθε ως αποτέλεσμα της δύσκολης παιδικής του ηλικίας και του bullying που δεχόταν από συμμαθητές του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που τον γνώριζαν ο Σαλβαδόρ Ράμος, είχε εγκαταλείψει το σχολείο, επειδή δεχόταν bullying για τα ρούχα του αλλά και για το τραύλισμά του.

«Απέφευγε να πηγαίνει σχολείο και σιγά σιγά σταμάτησε τελείως. Ερχόταν πολύ σπάνια», ανέφερε πρώην συμμαθητής και φίλος του χαρακτηριστικά. Με το πέρασμα του χρόνου οι δυο τους απομακρύνθηκαν, ωστόσο ο 18χρονος συνέχιζε να του στέλνει μηνύματα. Μάλιστα 4 μέρες πριν το μακελειό, ο Ράμος του έστειλε μια φωτογραφία με όπλα που είχε προμηθευτεί και έναν σάκο με γεμιστήρες: «Είχε περίπου εφτά γεμιστήρες. Του είπα “φίλε, γιατί τα έχεις αυτά;”, και εκείνος μου απάντησε “μην ανησυχείς”», είπε ο νεαρός.

Όπως αποκάλυψε η Daily Mail, ο 18χρονος είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες με όπλα και στο Instagram, μόλις μερικές ημέρες πριν τη μαζική εκτέλεση.

Σύμφωνα με την Washington Post, φίλοι και συγγενείς αναφέρουν ότι ο Ράμος δεχόταν bullying για το τραύλισμα στην ομιλία του. Όσο περνούσαν τα χρόνια μάλιστα, ο ίδιος γινόταν όλο και πιο βίαιος, ενώ είχε έντονα ξεσπάσματα.

Ένας φίλος του με τον οποίο πήγαιναν μαζί στο σχολείο και έπαιζαν βιντεοπαιχνίδια, 18χρονος Σάντος Βαλντέζ Τζούνιορ, αποκάλυψε ότι η συμπεριφορά του γινόταν όλο και πιο ανησυχητική. Μια φορά, όπως αφηγείται ο νεαρός, ο Ράμος πέρασε από ένα πάρκο όπου παλιά έπαιζαν μπάσκετ και το πρόσωπό του ήταν γεμάτο κοψίματα. Αρχικά είπε ότι μια γάτα τον είχε γρατσουνίσει, μετά όμως παραδέχτηκε την αλήθεια: «Είπε ότι είχε κόψει το πρόσωπό του με μαχαίρια ξανά και ξανά» θυμάται ο Βαλντέζ Τζούνιορ. Όταν τον ρώτησε «Είσαι τρελός; Γιατί το έκανες αυτό;» εκείνος απάντησε ότι το έκανε για πλάκα. Ο φίλος του πρόσθεσε ότι ο Ράμος τα βράδια έκανε βόλτες με το αυτοκίνητο και μαζί με άλλον έναν, έριχναν με αεροβόλο σε περαστικούς.

Σύμφωνα με άλλον φίλο του από το σχολείο, ο Ράμος περνούσε πολύ άσχημα στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού και έπειτα στο Γυμνάσιο, καθώς οι συμμαθητές του τον κορόιδευαν για το τραύλισμά του «Δεχόταν πολύ σκληρό bullying από πολλά άτομα… Στα social media, στο gaming, παντού. Ήταν το καλύτερο παιδί, το πιο ντροπαλό. Απλώς χρειαζόταν να βγει από το καβούκι του» αναφέρει ο πρώην συμμαθητής του.

Νέο κύμα bullying ξέσπασε κατά του 18χρονου και όταν εκείνος δημοσίευσε μια φωτογραφία στην οποία είχε βάψει τα μάτια του με μαύρο eyeliner. Οι χρήστες τον έλεγαν gay και τον κορόιδευαν. Στη συνέχεια ο Ράμος μετακόμισε με την οικογένειά του σε άλλη περιοχή και όπως λέει ο πρώην φίλος του: «άρχισε να φέρεται σαν διαφορετικός άνθρωπος… συνεχώς χειροτέρευε». Έκοψε το σχολείο, φορούσε μόνο μαύρα ρούχα και στρατιωτικές μπότες.

Στην εφημερίδα μίλησε και η ξαδέρφη του μακελάρη, η οποία ανέφερε ότι ο 18χρονος κλείστηκε στον εαυτό του εξαιτίας του bullying και έλεγε στη γιαγιά του ότι δεν θέλει να ξαναπάει στο σχολείο. Μάλιστα, το γεγονός ότι η μητέρα του έκανε χρήση ναρκωτικών, φαίνεται ότι επιβάρυνε την ψυχολογία του και είχε διαρκώς κόντρες μαζί της.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This