Αστυνομική κτηνωδία στη Βραζιλία: Πορτμπαγκάζ περιπολικού έγινε θάλαμος αερίων για έναν 38χρονο

Τον έκλεισαν μέσα με καπνογόνο και πέθανε από ασφυξία - Βίντεο σοκ

Must Read

Σοκ έχει προκαλέσει στη Βραζιλία ο θάνατος ενός άνδρα, ο οποίος πέθανε από ασφυξία αφότου αστυνομικοί τον έκλεισαν μέσα στο πορτμπαγκάζ ενός περιπολικού μαζί με ένα καπνογόνο!

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν την Τετάρτη σε έναν δρόμο κοντά στην Ουμπάουμπα, μια πόλη 25.000 κατοίκων στην Πολιτεία Σεργκίπε.

Στις σοκαριστικές εικόνες που τράβηξε (και έκαναν το γύρο του κόσμου) ένας αυτόπτης μάρτυρας, φαίνεται ότι από το περιπολικό έβγαινε πυκνός καπνός. Ακούγονται επίσης κραυγές πόνου και κάποιος να φωνάζει: «Θα τον σκοτώσουν». Τα πόδια του άνδρα κουνιούνται για περίπου ένα λεπτό και μετά σταματούν. Οι αστυνομικοί τα διπλώνουν και κλείνουν το πορτμπαγκάζ.

https://twitter.com/Metropoles/status/1529887045337882624

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία Αυτοκινητοδρόμων (PRF) υποστήριξε σήμερα ότι οι άνδρες της «χρησιμοποίησαν τεχνικές ακινητοποίησης και εργαλεία μειωμένης επικινδυνότητας» απέναντι στον «επιθετικό» Τζενιβάλντο ντε Ζεσούς Σάντος, 38 ετών, στο πλαίσιο ενός συνηθισμένου τροχονομικού ελέγχου.

Σύμφωνα με την PRF, ο άνδρας οδηγήθηκε κατόπιν προς το αστυνομικό τμήμα της Ουμπάουμπα, όμως «αισθάνθηκε αδιαθεσία» κατά τη διαδρομή και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου «διαπιστώθηκε ο θάνατός του».

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται αν ο άνδρας έφτασε νεκρός στο νοσοκομείο, όμως η Γραμματεία Ασφαλείας του Σεργκίπε ανέφερε ότι από τη νεκροψία-νεκροτομή διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος οφείλεται σε «ασφυξία».

Ο ανιψιός του Ζεσούς Σάντος είπε στον ενημερωτικό ιστότοπο G1 ότι είχε ενημερώσει τους αστυνομικούς ότι ο θείος του αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και ότι κυκλοφορούσε με ένα μηχανάκι όταν τον σταμάτησαν για έλεγχο. «Ήμουν ακριβώς δίπλα, τα είδα όλα. Έβαλαν ένα είδος αερίου στο πορτμπαγκάζ. Ήθελαν να τον μεταφέρουν στο αστυνομικό τμήμα, όμως ο θείος μου ήταν ήδη αναίσθητος. Όταν έφτασαν στο νοσοκομείο, ήταν πολύ αργά».

«Δεν ήταν η μοίρα του, ήταν έγκλημα. Ενήργησαν με βαναυσότητα, τον σκότωσαν», είπε από την πλευρά της η σύζυγος του θύματος.

Η PRF ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε «πειθαρχικό έλεγχο» σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This