Με ένα «βρείτε τα» απαντάει η Γερμανία για τις προκλητικές επιθέσεις του Ερντογάν στη χώρα μας

Ίσες αποστάσεις κρατάει η Γερμανία την ώρα που οι Τούρκοι εκτοξεύουν απειλές

Must Read

Την ώρα που η Τουρκία αυξάνει στο ζενίθ την προκλητικότητα, με τον Ερντογάν να εξαπολύει νέα προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, να στέλνει τουρκικά F-16 πάνω από την ηπειρωτική Ελλάδα και να ζητάει επίμονα αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών, οι Γερμανοί κρατούν ίσες αποστάσεις και ετοιμάζονται να του προμηθεύσουν υπερσύγχρονα υποβρύχια, τύπου 214.

Σε δηλώσεις της η Γερμανίδα αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Κριστιάνε Χόφμαν δήλωσε ότι το Βερολίνο «παρακολουθεί με προσοχή» τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και τις σχετικές δηλώσεις και «απευθύνει έκκληση να υπάρξει συνεννόηση με διάλογο» μεταξύ των δύο χωρών.

Μάλιστα σε ερωτήσεις που δέχτηκε για την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και τις δηλώσεις του Ερντογάν κατά του Έλληνα πρωθυπουργού, Χόφμαν παρέπεμψε σε δήλωση του Στέφεν Χεμπεστράιτ, ο οποίος είχε σχολιάσει ότι «η συνεργασία στο ΝΑΤΟ είναι ιδιαίτερα σημαντική αυτή τη στιγμή» και είχε απευθύνει έκκληση «προς τον Τούρκο πρόεδρο και προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, να τα βρουν».

Η ίδια τόνισε ότι δεν έχει να προσθέσει τίποτα άλλο: «Δεν έχω να προσθέσω κάτι σε αυτό που είπε ο συνάδελφός μου. Και ισχύει ασφαλώς – μπορώ να το πω γενικά – ότι παρακολουθούμε με προσοχή αυτό που συμβαίνει εκεί, τις δηλώσεις που γίνονται και μπορούμε πραγματικά μόνο να απευθύνουμε έκκληση και ειδικά στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και ανάμεσα σε εταίρους της Συμμαχίας να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ τους με συνομιλίες».

Χωρίς να λάβει θέση υπέρ της Ελλάδας που δέχεται αδιανόητες προκλήσεις από την Τουρκία, η Χόφμαν, παρά τις επίμονες ερωτήσεις που δέχτηκε προκειμένου να διευκρινίσει σε ποιον από τους δύο προέδρους απευθύνεται η έκκληση, η ίδια απέφυγε να υπερασπιστεί τη χώρα μας: «Οι λέξεις δεν χρειάζονται εξήγηση και εξακολουθούν να ισχύουν» απάντησε.

Για τα υποβρύχια

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας Ανίκα Αινχορν απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον χρόνο παράδοσης των υποβρυχίων από τη Γερμανία στην Τουρκία διευκρίνισε ότι δεν ανακοινώνονται λεπτομέρειες για μεμονωμένα εξοπλιστικά προγράμματα και πρόσθεσε ότι ο χρόνος έγκρισης ενός προγράμματος μπορεί να απέχει σημαντικά από τον χρόνο παράδοσής του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This