Νέα πρόκληση Τουρκίας: «Κακομαθημένο παιδί της Ε.Ε.» η Ελλάδα, που προσπαθεί να επιβάλει τη δική της ατζέντα μέσω Κογκρέσου!

«Είμαστε ανοιχτοί σε διαβουλεύσεις, αρκεί να μην βάζουν άλλους ανάμεσα μας», υποστήριξε ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος

Must Read

Πυρά κατά του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε σήμερα ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), κατηγορώντας τον πως «προσπαθεί να επιβάλει τη δική του πολιτική, μέσω του Κογκρέσου».

Παρότι έχουν περάσει σχεδόν δύο εβδομάδες από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο, η Τουρκία συνεχίζει να επιτίθεται στον Έλληνα πρωθυπουργό για την εκεί παρουσία του. Και σήμερα ήταν η σειρά του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος, κατά την ομιλία του μετά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Εκτελεστικού Συμβουλίου, παρουσίασε την Ελλάδα ως «το κακομαθημένο παιδί της Ε.Ε.», που προσπαθεί να «επιβάλει» τη δική του ατζέντα στα ελληνοτουρκικά «μέσω του αμερικανικού Κογκρέσου».

«Είμαστε ανοιχτοί σε διαβουλεύσεις, αρκεί να μην βάζουν άλλους ανάμεσα μας. Ο Μητσοτάκης μέσω του Κογκρέσου προσπαθεί να επιβάλει τη δική του πολιτική. Τα νησιά πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημενα και ο Μητσοτάκης λεει πως αυτοί οι όροι είναι ξεπερασμένοι. Μα τι ανοησίες είναι αυτές;», δήλωσε σε έντονο ύφος ο πρώην υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας.

«Ψυχολογικό τραύμα»

Ο Τσελίκ αναφέρθηκε και στη δήλωση που έκανε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, για την Αγιά Σοφιά, σχολιάζοντας πως «(η Αγιά Σοφιά) δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Οι δηλώσεις του δεν εξηγούνται πολιτικά. Αυτό μπορεί να ερμηνευθεί μόνο ως ψυχολογικό τραύμα».

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει την ανυποχώρητη στάση της Τουρκίας, σημειώνοντας πως η Άγκυρα «δεν μπορεί να δεχθεί να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και άλλες τέτοιες περιπτώσεις (σ.σ. χωρών, όπως είναι η Φινλανδία και η Σουηδία)».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This