Ο Όρμπαν αποφασίζει και… διατάζει (την Ε.Ε.): Γλίτωσε τις κυρώσεις ο πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, μετά το νέο «βέτο» της Ουγγαρίας!

Έρμαιο των επιθυμιών του έχει καταντήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση ο Ούγγρος πρωθυπουργός...

Must Read

H Ουγγαρία συνεχίζει να κάνει δύσκολη τη ζωή των υπολοίπων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς ο πρωθυπουργός της κεντροευρωπαϊκής χώρας Βίκτορ Όρμπαν απαίτησε ο επικεφαλής της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας, Πατριάρχης Κύριλλος να… εξαιρεθεί από το 6ο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές που μίλησαν στοορμπαν ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατόπιν άρνησης της Ουγγαρίας ο Πατριάρχης Κύριλλος έμεινε εκτός μαύρης λίστας των νέων κυρώσεων, με το 6ο πακέτο να εγκρίνεται, πάραυτα, από τους Μόνιμους Αντιπροσώπους των χωρών-μελών της Ε.Ε., που συνεδρίασαν σήμερα στο Λουξεμβούργο.

Όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία της Ε.Ε., το 6ο πακέτο κυρώσεων θα υιοθετηθεί από το Συμβούλιο με γραπτή διαδικασία και θα δημοσιευθεί αύριο στην Επίσημη Εφημερίδα της Ένωσης. Το 6ο πακέτο κυρώσεων προβλέπει, μεταξύ άλλων, κυρώσεις κατά μελών της ρωσικής στρατιωτικής μηχανής που συνδέονται με τις «σφαγές» στη Μπούτσα και οντοτήτων στο βιομηχανικό και τεχνολογικό τομέα που συνδέονται με την επιθετικότητα της Ρωσίας, καθώς και κατά ολιγαρχών και παραγόντων της ρωσικής προπαγάνδας και μελών των οικογενειών τους.

Με την έγκριση της 6ης δέσμης κυρώσεων, εγκρίνεται και η απαγόρευση εισαγωγών πετρελαίου από τη Ρωσία μέσω θαλάσσης. Σε συνδυασμό με τις αποφάσεις της Γερμανίας και της Πολωνίας, το εμπάργκο αυτό θα μειώσει κατά 92% τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου στην Ε.Ε. έως το τέλος του 2022, επισημαίνει η γαλλική προεδρία. «Όταν καταστεί δυνατό, θα προστεθεί και η απαγόρευση εισαγωγών του ρωσικού πετρελαίου μέσω αγωγών», αναφέρει η γαλλική προεδρία.

Εκτός Swift και τράπεζα της Λευκορωσίας

Επιπλέον, προβλέπεται η αποσύνδεση τριών ρωσικών τραπεζών, μεταξύ αυτών της Sberbank, από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα Swift, καθώς και η αποσύνδεση μιας τράπεζας της Λευκορωσίας.

Προβλέπεται επίσης:

  • Η επιμήκυνση της απαγόρευσης των εξαγωγών προς τη Ρωσία, κυρίως των χημικών προϊόντων και αγαθών υψηλής τεχνολογίας.
  • H απαγόρευση παροχής υπηρεσιών στο πετρελαϊκό τομέα της Ρωσίας.
  • Η απαγόρευση τριών ρωσικών κρατικών οργανισμών ενημέρωσης που εμπλέκονται στη διάδοση της ρωσικής προπαγάνδας.
  • Η απαγόρευση παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για τους Ρώσους επιχειρηματίες.

Δείτε επίσης: Κρίσιμη ημέρα για το πετρέλαιο – Συμφωνία, ή ρήξη;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This