Γαλλία: Έναν τόνο… πυρομαχικά ανακάλυψαν αστυνομικοί, μπουκάροντας στα σπίτια νεοναζιστών στην Αλσατία!

Θα μπορούσαν κάλλιστα να σταλούν ως βοήθεια στον... ουκρανικό στρατό!

Must Read

Τα μάτια τους έτριβαν αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων, ερχόμενοι αντιμέτωποι με τα ευρήματά τους κατά την επιχείρηση στις οικίες νεοναζί στη βορειοανατολική Αλσατία της Γαλλίας, καθώς στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο και πυρομαχικά που ζύγισαν πάνω από έναν τόνο!

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η οποία έλαβε χώρα την Τρίτη, τέθηκαν υπό κράτηση τέσσερις ύποπτοι, με την εισαγγελέα της Μιλούζ να ανακοίνωνει σήμερα πως όλοι τους διώκονται για διακίνηση όπλων, με την πιθανότητα να τούς επιβληθεί ποινή κάθειρξης 10 ετών. Οι δύο από αυτούς προφυλακίστηκαν, ενώ οι άλλοι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους. Η εισαγγελέας, η οποία είχε ζητήσει την προφυλάκιση όλων, είπε ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση που αφορά εκείνους που αφέθηκαν ελεύθεροι. Ένας πέμπτος ύποπτος, εξάλλου, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του ασκηθεί δίωξη.

Οι τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν στα σπίτια τους, σε διαφορετικές κοινότητες της Αλσατίας, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στην οποία συμμετείχαν περίπου 200 αστυνομικοί. Ο συνταγματάρχης Αλεξάντρ Ζονό της αστυνομίας του Άνω Ρήνου εξήγησε ότι έπρεπε να ληφθούν προληπτικά μέτρα, επειδή οι ύποπτοι ήταν «βαριά οπλισμένοι» και «εκπαιδευμένοι» στη χρήση όπλων.

Βρέθηκαν πάνω από 40 όπλα και τουλάχιστον 120.000 σφαίρες

Συνολικά βρέθηκαν 18 νόμιμα και 23 παράνομα όπλα και 167 γεμιστήρες, οι 72 εκ των οποίων προορίζονταν για καλάσνικοφ. Ιδιαίτερη εντύπωση, εξάλλου, έκανε η τεράστια ποσότητα των σφαιρών που βρέθηκαν, με τον αντισυνταγματάρχη Γιαν Βανσόν υποδιοικητή του τμήματος ερευνών του Στρασβούργου, να διευκρινίζει πως ήταν «τουλάχιστον 120.000 σφαίρες όλων των διαμετρημάτων», που πρέπει να ζύγιζαν πάνω από έναν τόνο!

Οι ύποπτοι είναι ηλικίας 45-53 ετών και ανήκουν σε ένα νεοναζιστικό μόρφωμα, όπως προκύπτει από αντισημιτικά βιβλία και ναζιστικά αντικείμενα που βρέθηκαν στα σπίτια τους. Η εισαγγελέας είπε ότι η αστυνομία κινητοποιήθηκε επειδή «υπήρχε κίνδυνος να τους δούμε να περνούν στη δράση», αν και, προς το παρόν, δεν υπάρχει κανέναν στοιχείο που να υποδηλώνει ότι σχεδίαζαν κάποια συγκεκριμένη πράξη. «Όταν μιλάμε για επιθετικά τυφέκια, ένα μυδραλιοβόλο, 30 κιλά μπαρούτι, υλικά για την κατασκευή εκρηκτικών (…), σκεφτόμαστε ότι “κάτι” θα μπορούσε να συμβεί ανά πάσα στιγμή», κατέληξε η εισαγγελέας.

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This