Επίθεση Τσελίκ στο ευρωκοινοβούλιο για την Ελλάδα, ενώ ο σουλτάνος επιτέθηκε προσωπικά στον Μητσοτάκη

Σε ανθελληνικό παροξυσμό ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν και όλο το καθεστώς του

Must Read

Στην γραμμή Ερντογάν ο Ομέρ Τσελίκ που εξοργισμένος με την έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία, έκανε επίθεση στην Ευρωβουλή καλώντας την να κατακρίνει την… Ελλάδα για τους χειρισμούς της στο μεταναστευτικό!

Με θράσος δήλωσε ότι: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ετοίμασε και πάλι μια έκθεση για την Τουρκία που είναι εκτός πραγματικότητας και ανεύθυνη. Έδειξαν μια προσέγγιση βασισμένη σε ελληνο-ελληνοκυπριακές θέσεις στα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου, του Αιγαίου και της Κύπρου. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει να υιοθετήσει μια στάση που να επικρίνει τις ευρωπαϊκές χώρες που δεν κάνουν αυτά που τις αντιστοιχούν στο θέμα των μεταναστών και να ευχαριστεί την Τουρκία. Θα πρέπει επίσης να προτείνει ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης για τα θεσμικά όργανα της ΕΕ που δεν εκπληρώνουν τις υποσχέσεις τους προς την Τουρκία».

Της παρέμβασης Τσελίκ είχε προηγηθεί οργισμένη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, αναφέροντας: «Οι ισχυρισμοί της έκθεσης σχετικά με τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς και οι ανυπόστατες απόψεις για το Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό, οι οποίες αντανακλούν τις στενόμυαλες ιδιοτελείς προσπάθειες μερικών μελών της ΕΕ, δεν έχουν καμία βαρύτητα για εμάς».

Και συνέχισε αναφέροντας: «Οι προσδοκίες μας από την ΕΕ είναι ότι όλα τα θεσμικά όργανα της ΕΕ θα εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους έναντι της Τουρκίας, και σε αυτό το πλαίσιο, η αναζωογόνηση της ενταξιακής διαδικασίας, η επιτάχυνση του διαλόγου για την απελευθέρωση των θεωρήσεων, η έναρξη των διαπραγματεύσεων για την επικαιροποίηση της τελωνειακής ένωσης, η ενίσχυση της συνεργασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η εφαρμογή του εθελοντικού ανθρωπιστικού σχεδίου επανεισδοχής στο πλαίσιο της μεταναστευτικής συνεργασίας».

Προσωπική επίθεση Ερντογάν στον Μητσοτάκη

Την ίδια ώρα ο σουλτάνος προχώρησε σε νέα επίθεση, προσωπική, κατά του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, και αυτή τη φορά για την ομιλία του στο Κογκρέσο.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο, στην Άγκυρα, ο Ερντογάν απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε: «Παρόλο που ο Μητσοτάκης είπε ότι πρέπει να διευθετήσουμε το θέμα μεταξύ μας και να μην επεμβαίνουν τρίτες χώρες, στην ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσο μίλησε κατά της Τουρκίας σαν να μην είχαμε μιλήσει μεταξύ μας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This