«Χλιαρή» στάση των Γερμανών στις αξιώσεις της Τουρκίας για αποστρατικοποίηση των νησιών μας

Aποφεύγουν να καταδικάσουν με ευθύτητα τις παράλογες αξιώσεις των Τούρκων

Must Read

Θυμήθηκαν να «ανησυχήσουν» οι Γερμανοί, την ώρα που ο Ερντογάν κάθε μέρα που περνάει εκτοξεύει ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας, έχοντας εδώ και καιρό ανοίξει την βεντάλια των τουρκικών προκλήσεων.

Η Γερμανία διατηρεί ουδέτερη στάση και επιμένει να κλείνει τα μάτια της στην τουρκική προκλητικότητα, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία και η Ελλάδα είναι ισχυροί σύμμαχοι του NATO και πρέπει να τα βρουν μέσα από διάλογο.

Βέβαια, το αδιανόητο παραλήρημα των Τούρκων έχει απογειωθεί, με τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Κρίστιαν Βάγκνερ, να αναγκάζεται πλέον να το παραδεχτεί.

Απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων σχετικά με τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Βερολίνο μεταξύ αξιωματούχων της Γερμανίας, της Γαλλίας, των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Τουρκίας και την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας για το θέμα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κρίστιαν Βάγκνερ δήλωσε: «Επί της αρχής μπορώ να πω ότι λάβαμε γνώση των δηλώσεων που έγιναν τις τελευταίες ημέρες και εβδομάδες και ότι δεν βοηθούν τον εποικοδομητικό διάλογο και τη σταθερότητα στην περιοχή. Και ιδιαίτερα η επιθετική ρητορική, καθώς και η τουρκική παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου, δίνουν αφορμή για ανησυχία».

Προσέθεσε δε ότι «η ομοσπονδιακή κυβέρνηση καταβάλλει εντατικά προσπάθειες μαζί με τους εταίρους για τον διάλογο και την αποκλιμάκωση στην ανατολική Μεσόγειο» .

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη «γερμανική θέση για τη στρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών», ο Βάγκνερ επανέλαβε απόσπασμα από την ίδια δήλωση της Μπέρμποκ, αποφεύγοντας να καταδικάσει με ευθύτητα τις παράλογες αξιώσεις των Τούρκων: «Η Ελλάδα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, όταν πρόκειται για την ασφάλεια της περιοχής της Μεσογείου. Σε μια περίοδο όπου η τάξη ασφάλειας της Ευρώπης αμφισβητείται θεμελιωδώς από τον Πρόεδρο Πούτιν, πρέπει ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ και Ευρωπαίοι εταίροι να στέκουμε ενωμένοι. Πρέπει προβλήματα να λύνονται με συζήτηση και όχι με κλιμάκωση εντάσεων» δήλωσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This