Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για πειράματα σε ψυχικά ασθενείς στην Ουκρανία!

Ρωσικό ΥΠΑΜ: Οι ΗΠΑ δοκίμασαν νευροδιαμορφωτές – Η σχέση των κουνουπιών, των ΗΠΑ και του Κιέβου με την επιδημία στην Κούβα

Must Read

Οι υπάλληλοι του εργαστηρίου στο χωριό Sorokovka στην περιοχή του Χάρκοβο, δοκίμασαν νευροδιαμορφωτές υψηλής ενεργότητας που προκάλεσαν μη αναστρέψιμη βλάβη στο κεντρικό νευρικό σύστημα ως μέρος του στρατιωτικού βιολογικού προγράμματος των ΗΠΑ, είπε ο υποστράτηγος Ιγκόρ Κιρίλοφ, επικεφαλής της χημικής και βιολογικής άμυνας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Η Sorokovka φιλοξένησε ένα παράρτημα του εργαστηρίου της Μερέφα, που κατασκευάστηκε με έξοδα του Πενταγώνου, είπε ακόμα. Στη Μερέφα, το προσωπικό του εργαστηρίου πραγματοποίησε πειράματα σε ασθενείς από ψυχιατρικές κλινικές στο Χάρκοβο.

Briefing Slides (June 16, 2022)

 

«Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, σε κοινωνικά ευάλωτους πολίτες της Ουκρανίας δοκιμάστηκαν εξαιρετικά δραστικές ουσίες νευροδιαμορφωτών, οι οποίες προκάλεσαν, μεταξύ άλλων, μη αναστρέψιμη βλάβη στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Πρόκειται για σαφή παραβίαση των κανόνων των διεθνών συνθηκών στο τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», είπε ο Κιρίλοφ.

Αυτό το εργαστήριο στη Sorokovka, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, καταχωρήθηκε ως εταιρεία παραγωγής πρόσθετων τροφίμων, «με την έναρξη μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ο εξοπλισμός του κλάδου υπό τον έλεγχο της SBU μεταφέρθηκε σε δυτικές περιφέρειες της Ουκρανίας».

Τα πειράματα σε ψυχικά άρρωστα άτομα στην Ουκρανία συνεχίζονται τουλάχιστον από το 2011 και μια από τις επιμελήτριες, η Αμερικανίδα πολίτης Linda Oporto Alharoun, έχει επισκεφθεί επανειλημμένα το εργαστήριο κοντά στο Χάρκοβο, είπε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Υπενθύμισε ότι νωρίτερα το Υπουργείο είχε αναφέρει ότι υπάλληλοι του βιολογικού εργαστηρίου στη Μερέφα, που κατασκευάστηκε με αμερικανική χρηματοδότηση, είχαν πραγματοποιήσει πειράματα σε ασθενείς ψυχιατρικών κλινικών στο Χάρκοβο την περίοδο από το 2019 έως το 2021. Μια από τις διοργανώτριες αυτής της παράνομης δραστηριότητας ήταν η Αλχαρούν.

«Χάρη στα έγγραφα που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, συνειδητοποιήσαμε ότι τέτοιες μελέτες έχουν πραγματοποιηθεί στην Ουκρανία τουλάχιστον από το 2011 και η Αλχαρούν επισκέφτηκε επανειλημμένα το παράρτημα του εργαστηρίου Μερέφα, που κατασκευάστηκε με έξοδα του Πενταγώνου στο χωριό Sorokovka», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κιρίλοφ πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαίωσαν ότι το Πεντάγωνο και τα βιοεργαστήρια στην Ουκρανία συνδέονται.

«Επιπλέον, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στο γεγονός ότι στις 9 Ιουνίου, ο ιστότοπος του Πενταγώνου δημοσίευσε μια επίσημη δήλωση σχετικά με τις βιολογικές δραστηριότητες των ΗΠΑ στον μετασοβιετικό χώρο. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναγνώρισε το γεγονός της χρηματοδότησης 46 ουκρανικών βιολογικών εργαστηρίων και τη σύνδεση του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ με το Ουκρανικό Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας», είπε σε σχετική ενημέρωση ο Ρώσος, προσθέτοντας ότι η Μόσχα διαθέτει έγγραφα που αποδεικνύουν τη σχέση του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας και των ΗΠΑ για βιολογικά εργαστήρια.

Οι μολυσματικές ασθένειες έχουν γίνει πιο συχνές στο Ντονμπάς μετά την έναρξη της χρηματοδότησης των ουκρανικών βιολογικών προγραμμάτων από το Πεντάγωνο το 2015, αποκάλυψε ο Κιρίλοφ, προσθέτοντας ότι η συχνότητα της τουλαραιμίας στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ αυξήθηκε κατά 9,5 φορές το 2016 σε σύγκριση με το 2007.

Κουνούπια που μελετήθηκαν σε ουκρανικά εργαστήρια μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν από τις ΗΠΑ στην Κούβα!

Στη συνέχεια, ο Ιγκόρ Κιρίλοφ δήλωσε ότι τα ουκρανικά βιολογικά εργαστήρια μελέτησαν και κουνούπια Aedes που μεταφέρουν πυρετό – το ίδιο γένος εντόμων που πιθανώς χρησιμοποιήθηκε από τις ΗΠΑ για να πυροδοτήσει μια πανδημία δάγκειου πυρετού τύπου 2 στην Κούβα, τις δεκαετίες του 1970 και του 1980.

«Τα γεγονότα της χρήσης των κουνουπιών Aedes ως βιολογικών όπλων, ακριβώς του ίδιου είδους με το οποίο συνεργάστηκε το αμερικανικό Πεντάγωνο στην Ουκρανία, καταγράφηκαν σε μια ομαδική αγωγή από Κουβανούς πολίτες κατά της κυβέρνησης των ΗΠΑ και υποβλήθηκαν για έλεγχο των υπογραφόντων στη Σύμβαση για την Απαγόρευση των Βιολογικών Όπλων».

Ο επικεφαλής του στρατιωτικού κλάδου υπενθύμισε ότι η επιδημία μόλυνε 345.000 ανθρώπους στην Κούβα, με 158 από αυτούς να πεθαίνουν. Ο Κιρίλοφ τόνισε επίσης ότι ο δάγκειος πυρετός τύπου 2 δεν έχει καταγραφεί ποτέ στη λεκάνη της Καραϊβικής και ότι το μόνο μέρος στο νησί όπου δεν υπήρχαν μολύνσεις, ήταν η αμερικανική στρατιωτική βάση του Γκουαντάναμο.

Αμερικανοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμειξη στην επιδημία, απαντώντας στις κατηγορίες της Αβάνας.

Σύμφωνα με τον Κιρίλοφ, Ουκρανοί επιστήμονες συμμετείχαν στο πρόγραμμα P-268 του Πενταγώνου με στόχο τη δημιουργία νέων ιών που θα μπορούσαν να μεταφερθούν από το χωροκατακτητικό είδος κουνουπιών Aedes. Το ιογενές παρασκεύασμα δημιουργήθηκε στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Taras Shevchenko στο Κίεβο και μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ για επιτόπιες δοκιμές, είπε ο αντιστράτηγος.

Ο Ρώσος αξιωματούχος διάβασε μετέπειτα την αλληλογραφία μεταξύ του Εκτελεστικού Διευθυντή του Ουκρανικού Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας Άντριου Χουντ και του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ σχετικά με την έναρξη της έρευνας.

«Περισσότερο από το 30% των συμμετεχόντων είναι πρώην επιστήμονες με εμπειρία στην ανάπτυξη όπλων μαζικής καταστροφής», είπε ο Χουντ σύμφωνα με το έγγραφο που διάβασε ο Κιρίλοφ.

Η Μόσχα εδώ και καιρό κατηγορεί την Ουάσιγκτον και το Κίεβο για συνωμοσία στη δημιουργία συστατικών βιολογικών όπλων στο κατώφλι της Ρωσίας με την πρόθεση να τα εξαπολύσουν στη συνέχεια εναντίον της χώρας. Η Ουάσιγκτον δεν αρνήθηκε τη συνεργασία με τα ουκρανικά εργαστήρια, αλλά δεν επιβεβαίωσε (ανοιχτά) ότι είχε εμπλακεί σε έρευνα βιολογικών όπλων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This