Εικόνες-σοκ από τον φονικό σεισμό στο Αφγανιστάν: Περισσότεροι από 255 οι νεκροί

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε απόσταση μεγαλύτερη των 500 χιλιομέτρων, ως το Πακιστάν και την Ινδία - Συλλυπητήριο μήνυμα του ελληνικού ΥΠΕΞ

Must Read

Σεισμός μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ισοπέδωσε το Αφγανιστάν, σκορπίζοντας τον θάνατο. Ένας αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τους 255, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι θα αυξηθεί ραγδαία.

 

Οι περισσότεροι θάνατοι εντοπίζονται στην επαρχία Πακτίκα, όπου 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 250 τραυματίστηκαν, δήλωσε ο Μοχάμαντ Νάσιμ Χακάνι επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών των Ταλιμπάν. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν αναφορές για νεκρούς στις ανατολικές επαρχίες Νανγκαρχάρ και Χοστ, ενώ οι αρχές συνεχίζουν την αποτίμηση των ζημιών.

Ο σεισμός ταρακούνησε τμήματα του ανατολικού Αφγανιστάν και του Πακιστάν σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS).

Όπως μάλιστα αναφέρει το αμερικανικό ινστιτούτο, ο σεισμός σημειώθηκε σε απόσταση 44 χιλιομέτρων από την πόλη Χοστ στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν και ήταν σε βάθος 51 χιλιομέτρων.

 

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε απόσταση μεγαλύτερη των 500 χιλιομέτρων, ως το Πακιστάν και την Ινδία, ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του EMSC και από χρήστες στο Twitter, ο σεισμός έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ καθώς και στην πρωτεύουσα του Πακιστάν Ισλαμαμπάντ.

«Δυστυχώς χθες το βράδυ σημειώθηκε ισχυρός σεισμός σε τέσσερις περιοχές της επαρχίας Πακτίκα, από τον οποίο σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν εκατοντάδες συμπολίτες μας και καταστράφηκαν δεκάδες σπίτια», ανέφερε ο Μπιλάλ Καρίμι, εκπρόσωπος της κυβέρνησης των Ταλιμπάν, στο Twitter.

«Καλούμε όλες τις υπηρεσίες αρωγής να στείλουν αμέσως ομάδες στην περιοχή για να αποτραπεί περαιτέρω καταστροφή», πρόσθεσε.

Φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν κατεστραμμένα σπίτια στους δρόμους ενός χωριού. Τοπικές πηγές από την επαρχία Πακτίκα ανέφεραν ότι λόγω του σεισμού σημειώθηκε κατολίσθηση.

Το Αφγανιστάν πλήττεται συχνά από σεισμούς, κυρίως στον ορεινό όγκο του Χιντού Κους που βρίσκεται πάνω στο σημείο που ενώνονται δύο τεκτονικές πλάκες, η ευρασιατική και η ινδική.

https://youtu.be/Uyo84HmzCRc

Συλλυπητήριο μήνυμα του ελληνικού ΥΠΕΞ

«Είμαστε βαθύτατα συντετριμμένοι από τις απώλειες ανθρώπινων ζωών και τις ζημιές που προκάλεσε ο καταστροφικός σεισμός που έπληξε σήμερα το νοτιοανατολικό Αφγανιστάν», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους, τους τραυματίες και όλους όσους επηρεάστηκαν από αυτή την τραγωδία», προσθέτει.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This