Οι Ρώσοι πήραν «στο ψιλό» την Ουκρανία για την «ένταξη» στην Ε.Ε.: «Περιμένετε στην ουρά»!

Πέντε χώρες είναι στην αναμονή από 8 έως... 23 χρόνια

Must Read

Την ώρα που στην Ουκρανία πανηγυρίζουν για την ιστορική απόφαση των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εκκινήσουν τις διαδικασίες για την ένταξη της χώρας στην Ένωση, στη Ρωσία το έχουν ρίξει στο… χαβαλέ, υποστηρίζοντας πως οι Ουκρανοί θα πρέπει να περιμένουν στην… ουρά, καθώς προηγούνται η Τουρκία, τα Σκόπια και τρεις ακόμη χώρες!

«Το να τούς παραχωρηθεί το δικαίωμα να ενταχθούν στην Ε.Ε. είναι δυνατό μόνο αφού πληρούνται οι προϋποθέσεις, όπως εξάλειψη της διαφθοράς και διασφάλιση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων», αναφέρει σχετικά το Sputnik. «Ένα άλλο πρόβλημα είναι η… ουρά. Τώρα υπάρχουν 5 χώρες εκεί. (…) Πολύ αμφιβάλουμε πως κάποια από αυτές τις θα αποφασίσει να… κάνει στην άκρη, για χάρη του ευρωπαϊκού μέλλοντος του Κιέβου», σχολιάζει το ρωσικό κανάλι, παραθέτοντας, μάλιστα, σχετικό γράφημα στο Telegram, όπου βλέπουμε πως η Τουρκία είναι στην αναμονή 23 ολόκληρα χρόνια, ενώ τα Σκόπια 17 χρόνια.

Όσον αφορά δε στη Γεωργία, το Sputnik τονίζει πως απλώς εγκρίθηκε η ενταξιακή προοπτική της, αποδίδοντας τη συγκεκριμένη απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών στη γενικότερη στάση που κράτησε η κυβέρνηση της Γεωργίας έναντι των κυρώσεων. «Να θυμίσουμε μόνο ότι η Τιφλίδα έχει αρνηθεί στο παρελθόν να επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας, με την κυβέρνηση να λέει ότι ενεργεί προς το συμφέρον της χώρας της», τονίζεται.

Απτόητος, πάντως, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην πρώτη αντίδρασή του μετά την ανακοίνωση της Ε.Ε. πως χορηγεί στη χώρα του καθεστώς υποψήφιας χώρας προς ένταξη στην Ένωση, δήλωσε ευγνώμων για τη στήριξη των ηγετών των 27 κρατών – μελών της, καθώς και των Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και μίλησε για «μια μοναδική και ιστορική στιγμή», υποστηρίζοντας ότι «το μέλλον της Ουκρανίας βρίσκεται στους κόλπους της Ε.Ε.».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This