Τέλος ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για την Αυστρία, λόγω Όμικρον

Δεν υπάρχει πίεση στο έθνικό σύστημα υγείας, άρα δεν δικαιολογείται η υποχρέωση στον εμβολιασμό

Must Read

«Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν κάνει κανέναν να εμβολιαστεί», δήλωσε ο Johannes Rauch, συντηρητικός υπουργός Υγείας της Αυστρίας. Το σύστημα είχε προκαλέσει βαθιά ρήγματα στην κοινωνία και πρακτικά εφαρμόστηκε για ελάχιστο χρονικό διάστημα. Προηγουμένως, το ίδιο καθεστώς είχε ανασταλεί με διάταγμα μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Τόνισε ότι το πρόγραμμα είχε δημιουργηθεί στο πλαίσιο της πιο θανατηφόρας παραλλαγής Δέλτα, με τις μονάδες εντατικής θεραπείας να φτάνουν στα όριά τους. Ο ίδιος ήταν και τότε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, είπε ο υπουργός, «αλλά η Όμικρον άλλαξε τους κανόνες».

Η απόσυρση είναι νερό στο αυλάκι για το ακροδεξιό FPÖ της Αυστρίας, το οποίο ήταν ο πιο σθεναρός αντίπαλος των προγραμμάτων.

«Μια μοιραία λανθασμένη πορεία μπαίνει επιτέλους στο τέλος της», δήλωσε ο Erwin Angerer, επικεφαλής του FPÖ της Καρινθίας. «Το FPÖ ήταν το μόνο κόμμα που ψήφισε κατά και προέβαλε μαζική αντίσταση στον υποχρεωτικό εμβολιασμό».

Τα ενεργά κρούσματα COVID-19 στην Αυστρία έχουν περίπου τριπλασιαστεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, από 24.785 την 1η Ιουνίου σε 67.025 στις 22 Ιουνίου, παρά τον ζεστό καιρό.

EURACTIV.GR

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This