Ρωσία: Αποκάλεσε «πόλεμο» την… ειδική στρατιωτική επιχείρηση του Πούτιν στην Ουκρανία και «έφαγε» 7 χρόνια φυλακή!

Ο πρώτος Ρώσος πολίτης που φυλακίζεται βάσει του νέου νόμου για διασπορά «ψευδών πληροφοριών»

Must Read

Βαρύς ο πέλεκυς για δημοτικό σύμβουλο στη Ρωσία, ο οποίος έκανε το λάθος να αποκαλέσει «πόλεμο» τον… πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς επίσημα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επιμένει να αποκαλεί τη ρωσική εισβολή στη γειτονική του χώρα «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Ειδικότερα, ο Αλεξέι Γκορίνοφ, μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Κρασνοσέλσκι, καταδικάστηκε σε κάθειρξη επτά ετών, επειδή κατά την συνεδρίαση του συμβουλίου στις 15 Μαρτίου, δήλωσε ότι η Ρωσία διεξάγει επιθετικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας. Η περίπτωση του, μάλιστα, αποτελεί και την πρώτη όπου Ρώσος πολίτης οδηγείται στη φυλακή βάσει του νέου νόμου για διασπορά «ψευδών πληροφοριών», δήλωσε ένας δικηγόρος, επικριτής του Κρεμλίνου.

«Τι είδους διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής μπορούμε να συζητήσουμε για την Ημέρα του Παιδιού… όταν έχουμε παιδιά που πεθαίνουν στον πόλεμο κάθε μέρα;», είχε πει ο Γκορίνοφ στη συνεδρίαση, η οποία καταγράφηκε και αναρτήθηκε στο YouTube. Ο δημοτικός σύμβουλος συνελήφθη βάσει του άρθρου 207.3 του ποινικού κώδικα, που ψηφίστηκε λίγο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου, το οποίο θεωρεί παράνομη την «σκόπιμη διάδοση ψευδών πληροφοριών για τον ρωσικό στρατό», πληροφορίες, δηλαδή, που αποκλίνουν από τις επίσημες αναφορές.

«Χρειάζεστε ακόμα αυτόν τον πόλεμο;»

Σε ανάρτησή τους στο κανάλι τους στο Telegram, οι υποστηρικτές του Γκορίνοφ δημοσίευσαν μια φωτογραφία από τη δίκη του να φοράει χειροπέδες και να είναι μέσα σε ένα γυάλινο κουβούκλιο, κρατώντας ένα πλακάτ το οποίο γράφει: «Χρειάζεστε ακόμα αυτόν τον πόλεμο;».

Σημειώνεται πως από τότε που ξεκίνησε η εισβολή που ο Πούτιν επιμένει να αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», στη Ρωσία έχουν κλείσει τα μέσα ενημέρωσης, ενώ διοικητικά πρόστιμα έχουν επιβληθεί σε πολλούς ανθρώπους που διαμαρτυρήθηκαν κατά του πολέμου. Ωστόσο, ο δικηγόρος Πάβελ Τσίκοφ δήλωσε στο Telegram ότι μόνο δύο ακόμη πολίτες έχουν καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα σύμφωνα με το άρθρο 207.3, και ότι στον έναν επιβλήθηκε πρόστιμο, ενώ στον άλλον ποινή φυλάκισης με αναστολή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This