ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΗ Ζαχάροβα αποκάλεσε «σατανιστές» τους Καναδούς, επειδή επέβαλαν κυρώσεις στον Πατριάρχη Κύριλλο!

Η Ζαχάροβα αποκάλεσε «σατανιστές» τους Καναδούς, επειδή επέβαλαν κυρώσεις στον Πατριάρχη Κύριλλο!

Άραγε πώς αντέδρασε, όταν είδε πως είναι κι η ίδια στην συγκεκριμένη «μαύρη λίστα»;...

Νέες κυρώσεις επέβαλε σήμερα ο Καναδάς κατά της Ρωσίας, αλλά η απόφασή του να συμπεριλάβει σε αυτές και τον Πατριάρχη Κύριλλο, δεν άρεσε καθόλου στη… Μαρία Ζαχάροβα.

Έτσι, σε σχετικές δηλώσεις της, η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, που συμπεριλαμβάνεται και η ίδια στη νέα αυτή «μαύρη» λίστα με πρόσωπα και οντότητες από τη Ρωσία που τούς επιβάλλονται κυρώσεις από την καναδική κυβέρνηση, τόνισε ότι «κυρώσεις εναντίον του Πατριάρχη θα επέβαλαν μόνο οι σατανιστές»!

Ο ηγέτης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας την έχει θέσει στην υπηρεσία του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, τον οποίο και χαρακτηρίζει ένα «θαύμα», καθώς συμμερίζεται το όραμά του για μια συντηρητική, κυρίαρχη Ρωσία και στηρίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Κυρώσεις στον 75χρονο Κύριλλο επέβαλε και το Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούνιο, με την  Ευρωπαϊκή Ένωση ωστόσο να αποφεύγει, προς το παρόν, να τον συμπεριλάβει στη λίστα των προσώπων στα οποία επέβαλε κυρώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυρώσεις σε 29 πρόσωπα και 15 οντότητες

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά, Μελανί Ζολί, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή της αποφάσισε να επιβάλει κυρώσεις σε 29 πρόσωπα και 15 οντότητες που ελέγχονται από το ρωσικό κράτος «και συμμετέχουν στις προσπάθειες παραπληροφόρησης», στο περιθώριο της συνόδου της G20 που φιλοξενείται στο Μπαλί.

Οι κυρώσεις αυτές αφορούν μεταξύ άλλων και τον Σουμπατόβιτς Γκασπαριάν, επικεφαλής του διεθνούς τμήματος του ρωσικού ομίλου μέσων ενημέρωσης RT. Τους τελευταίους μήνες, η Οτάβα απαγόρευσε στα κανάλια του RT να εκπέμπουν στον Καναδά και σε αντίποινα η Μόσχα έκλεισε τα γραφεία της δημόσιας καναδικής ραδιοτηλεόρασης CBC/Radio-Canada.

«Η ρωσική προπαγανδιστική μηχανή πρέπει να λογοδοτήσει για τα ψέματά της. Ο Καναδάς είναι αποφασισμένος να πολεμήσει την παραπληροφόρηση, παντού και πάντα», είπε η Ζολί. Συνολικά, η Οτάβα έχει επιβάλει κυρώσεις σε περισσότερα από 1.150 πρόσωπα και οντότητες στη Ρωσία, την Ουκρανία και τη Λευκορωσία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης