NASA: Δέος από φωτογραφία που δείχνει πώς ήταν το Σύμπαν 13 δισ. χρόνια πριν

Η πρώτη καθαρή φωτογραφία του πρώιμου σύμπαντος

Must Read

Ιστορικές στιγμές ζει η ανθρωπότητα καθώς η NASA, παρουσία του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη έγχρωμη φωτογραφία που αποτυπώνει το Σύμπαν πριν από 13 δισεκατομμύρια χρόνια.

Ο Τζο Μπάιντεν ήταν εκείνος που, κατά την εκδήλωση στον Λευκό Οίκο (ξημερώματα Τρίτης 11.07.2022, ώρα Ελλάδας) παρουσίασε την πρώτη έγχρωμη φωτογραφία του πανίσχυρου τηλεσκοπίου της NASA, James Webb.

Η πιο καθαρή φωτογραφία του πρώιμου σύμπαντος 

Η πρώτη φωτογραφία του James Webb είναι η «βαθύτερη φωτογραφία του σύμπαντος που έχει τραβηχτεί ποτέ» ανέφερε ο διευθυντής της NASA Μπιλ Νέλσον. Όπως σημείωσε, αυτό που δείχνει η φωτογραφία είναι ένα μέρος του Σύμπαντος, σαν ένας κόκκος άμμου σε απόσταση όση το μήκος ενός χεριού! 

Είναι η πιο καθαρή και λεπτομερής φωτογραφία από το πρώιμο σύμπαν. Τα μικροσκοπικά φώτα, πορτοκαλί, λευκά και κίτρινα είναι γαλαξίες που, σύμφωνα με τη NASA, κάποτε ήταν αόρατοι σε εμάς. Για να βγει αυτή τη πρώτη συγκλονιστική φωτογραφία, το James Webb χρειάστηκε λιγότερο από μια μέρα, ενώ το Hubble μπορεί να χρειαστεί και εβδομάδες!

Εκστασιασμένος ο Τζο Μπάιντεν 

Κάθε φωτεινό σημάδι από τα χιλιάδες στη φωτογραφία είναι ένας γαλαξίας σε πολύ μακρινή απόσταση. Κάποιοι είναι από τους πιο αμυδρούς που έχουμε παρατηρήσει ποτέ, άρα τους βλέπουμε από μια εποχή που το Σύμπαν ήταν ακόμη «νεογέννητο».

«Είναι ένα νέο παράθυρο στην ιστορία του σύμπαντός μας. Και σήμερα θα πάρουμε μια “γεύση” από το πρώτο φως που λάμπει από αυτό το παράθυρο. Φως από άλλους κόσμους, σε τροχιά γύρω από αστέρια πολύ πέρα από το δικό μας. Το παλαιότερο τεκμηριωμένο φως στην ιστορία του σύμπαντος πάνω από 13 δισεκατομμύρια, επιτρέψτε μου να το ξαναπώ, πριν από 13 δισεκατομμύρια χρόνια», τόνισε εκστασιασμένος ο Τζο Μπάιντεν.

«Αυτές οι εικόνες θα θυμίσουν στον κόσμο ότι η Αμερική μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα και θα υπενθυμίσει στον αμερικανικό λαό, ιδίως στα παιδιά μας, ότι δεν υπάρχει τίποτα πέρα από τις δυνατότητές μας», πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb, που κοστίζει 10 δισεκατομμύρια δολάρια, εκτοξεύθηκε στο τέλος του 2021. Είναι το ισχυρότερο που έχει ποτέ σταλεί στο διάστημα. Σε μόνιμη τροχιά τέθηκε τον Ιανουάριο σε απόσταση 1,6 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This