Έξαλλη η Βαγδάτη με την Άγκυρα – Κάλεσε για εξηγήσεις τον Τούρκο πρέσβη

Οκτώ άτομα νεκρά από τουρκικό βομβαρδισμό

Must Read

Το Ιράκ θα ανακαλέσει τον επιτετραμμένο του στην Άγκυρα για διαβουλεύσεις και θα καλέσει για εξηγήσεις τον Τούρκο πρεσβευτή στη Βαγδάτη, μετά τον βομβαρδισμό από τον οποίο σκοτώθηκαν οκτώ πολίτες στο Ιρακινό Κουρδιστάν, όπως ανακοίνωσε απόψε η κυβέρνηση.

Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου εθνικής ασφάλειας, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Μουστάφα αλ Καζίμι.

Στο υπουργείο Εξωτερικών ανατέθηκε «να καλέσει τον πρεσβευτή της Τουρκίας στο Ιράκ για να του επισημάνει» ότι η Βαγδάτη καταδικάζει τον πολύνεκρο βομβαρδισμό. Επίσης, ανακαλείται ο επιτετραμμένος του Ιράκ στην Άγκυρα και διακόπτεται η διαδικασία για τον ορισμό ενός νέου πρεσβευτή στην Τουρκία.

Το συμβούλιο, στο οποίο μετέχουν οι υπουργοί Εσωτερικών, Άμυνας και Οικονομικών, απαιτεί επίσης μια επίσημη συγγνώμη από την Τουρκία και «την αποχώρηση των ενόπλων δυνάμεών της από όλο το ιρακινό έδαφος». Σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο INA, η Βαγδάτη σκοπεύει επίσης να διαμαρτυρηθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This