Ο Έλον Μασκ κατέθεσε προσφυγή κόντρα στην αγωγή που υπέβαλε το Twitter

Must Read

Στην αντεπίθεση περνά ο Έλον Μασκ λίγες ώρες αφότου δικαστήριο του Ντέλαγουερ ανακοίνωσε ότι στις 17 Οκτώβρη θα ξεκινήσει πενθήμερη δίκη για την αγωγή που υπέβαλε το Twitter κατά του μεγιστάνα για αθέτηση της υπόσχεσης να εξαγοράσει την εταιρεία.

Ο ισχυρός άνδρας της Tesla και της SpaceX υπέβαλε και αυτός αγωγή κατά του Twitter, χωρίς ωστόσο να αποκαλυφθεί το περιεχόμενό της.

Όπως αναφέρει το Reuters, το έγγραφο των 164 σελίδων είναι εμπιστευτικό, τις επόμενες ημέρες όμως δεν αποκλείεται να παρουσιαστεί μέρος του κειμένου αφότου απαλειφθούν οι ευαίσθητες αναφορές.

Η αγωγή του μεγιστάνα ήρθε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του δικαστηρίου του Ντέλαγουερ ότι θα ξεκινήσει στις 17 Οκτωβρίου πενθήμερη δίκη προκειμένου να αποφασίσει αν ο Μασκ μπορεί να υπαναχωρήσει από τη συμφωνία των 44 δισ. δολαρίων.

Ξεχωριστή αγωγή από επενδυτή

Στο μεταξύ, την Παρασκευή, ο Μασκ δέχτηκε ξεχωριστή αγωγή από επενδυτή που ζητά από το δικαστήριο να διατάξει τον δισεκατομμυριούχο να κλείσει τη συμφωνία, να κρίνει ότι παραβίασε τις νομικές υποχρεώσεις του απέναντι στην Twitter και να επιδικάσει αποζημιώσεις για τις απώλειες.

Και αυτό γιατί ο Μασκ κατέχει ήδη ήδη το 9,6% της Twitter Inc. και η συμφωνία εξαγοράς του δίνει δικαίωμα βέτο σε πολλές αποφάσεις της εταιρείας, σύμφωνα με την αγωγή του επενδυτή, ο οποίος κατέχει 5.500 μετοχές.

Στις 8 Ιουλίου ο Μασκ ανακοίνωσε ότι αποσύρει την πρόταση εξαγοράς επειδή η Twitter απέκρυψε τον πραγματικό αριθμό των πλαστών λογαριασμών στην πλατφόρμα της. Λίγες ημέρες αργότερα η εταιρεία υπέβαλε αγωγή, υποστηρίζοντας ότι ο ισχυρός άνδρας της Tesla και της SpaceX είναι υποχρεωμένος να κλείσει τη συμφωνία στα 54,20 δολάρια ανά μετοχή.

Η τιμή της μετοχής έκλεισε την Παρασκευή στα 41,61 δολάρια, την υψηλότερη τιμή αφότου ο Μασκ ανακοίνωσε ότι υπαναχωρεί.

Τα λογοπαίγνια του Έλον Μασκ στο Twitter

Σήμερα πάντως ο δισεκατομμυριούχος συνέχισε τα λογοπαίγνια μέσω Twitter σχολιάζοντας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο τη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

«Tesla + Twitter -> Twizzler» ήταν μια από τις αναρτήσεις του Μασκ, ενώ σε άλλο tweet  έγραψε: «Η αλληλεπίδραση με όλους σχεδόν τους λογαριασμούς στο twitter φαίνεται να είναι πολύ χαμηλότερη τις τελευταίες εβδομάδες και ημέρες. Σωστά;»

«Μερικοί άνθρωποι δεν είναι ανόητοι, αν και προσωπικά, μου αρέσει η μικρή ανοησία, έγραψε το πρωί του Σαββάτου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This