Συντετριμμένη η οικογένεια του 12χρονου Άρτσι: «Κανείς να μην περάσει ό,τι εμείς, είναι βάρβαρο»

Must Read

Λίγα λουλούδια, σημειώματα και κεριά έχει αφήσει ο κόσμος, για τον 12χρονο Άρτσι Μπάτερσμπι, έξω από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Λονδίνου στο Whitechapel, όπου νοσηλευόταν.

Ο 12χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο στις 12.15 μ.μ. του Σαββάτου, έχοντας δίπλα του την οικογένειά του, αφού οι γιατροί αποσυνέδεσαν τα μηχανήματα που τον κρατούσαν στη ζωή.

«Πάλεψε μέχρι το τέλος ο Άρτσι», λένε η μητέρα και η θεία του 12χρονου Βρετανού που ήταν σε κώμα από τις 7 Απριλίου. «Με βαθύτατη θλίψη σας λέμε ότι ο Άρτσι πέθανε στις 12:15 σήμερα. Μπορώ να πω ότι είμαι η πιο περήφανη μαμά στον κόσμο, ένα τόσο όμορφο αγοράκι και πάλεψε μέχρι το τέλος – και είμαι τόσο περήφανη που είμαι η μαμά του» είπε η μητέρα του.

«Καμία οικογένεια να μην περάσει ποτέ αυτό που περάσαμε εμείς, είναι βάρβαρο»

Η θεία του, Έλα Κάρτερ, μίλησε για τελευταίες στιγμές του αγοριού: «Του αφαιρέθηκε κάθε φαρμακευτική αγωγή στις 10. Όλες οι ενδείξεις παρέμεναν απολύτως σταθερές για δύο ώρες μέχρι να μειώσουν τον αερισμό. Και τότε έγινε εντελώς μπλε. Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα αξιοπρεπές στο να βλέπεις ένα μέλος της οικογένειας ή ένα παιδί να ασφυκτιά. Καμία οικογένεια να μην περάσει ποτέ αυτό που περάσαμε εμείς, είναι βάρβαρο».

Η οιικογένεια είχε ζητήσει να μεταφερθεί το αγόρι από το νοσοκομείο σε κέντρο ανακούφισης όπου θα «έσβηνε» δίπλα στην οικογένειά του με αξιοπρέπεια, όπως δήλωνε η οικογένεια. Ωστόσο η προσφυγή απορρίφθηκε όταν το δικαστήριο συντάχθηκε με τους γιατρούς που έλεγαν ότι θα ήταν επικίνδυνη η μεταφορά του.

Αρχικά οι γονείς του είχαν παλέψει ενάντια στην απόφαση να διακοπεί η υποστήριξη, απορρίφθηκε πρωτόδικα και στο Εφετείο, αλλά και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που έκρινε ότι δεν έχει αρμοδιότητα. Ο Άρτσι ήταν σε κώμα από τις 7 Απριλίου, γιατί είχε λάβει μέρος σε διαδικτυακή πρόκληση στο TikTok καθώς βρέθηκε με ένα καλώδιο τυλιγμένο γύρω από το λαιμό του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This