Εντολή της Apple στα εργοστάσια της Ταϊβάν να γράφουν… Made in China!

Πρώτη μεγάλη νίκη της Κίνας κατά της Ταϊβάν στον εμπορικό πόλεμο που ήδη έχει ξεκινήσει

Must Read

Η Apple φέρεται να ζήτησε από τους προμηθευτές της με έδρα την Ταϊβάν να φέρουν τα προϊόντα τους την ένδειξη «made in China» υποδηλώνοντας ότι παράγονται στην Κίνα, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν οι αυστηροί κινεζικοί τελωνειακοί έλεγχοι που προέκυψαν από την επίσκεψη στην Ταϊπέι της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι. Αυτή είναι μία απαίτηση των Κινέζων, που προανήγγειλαν ότι θα εφαρμόσουν πλέον εξαιρετικά σκληρή πολιτική έναντι των αμερικανικών εταιρειών, και δεν πρόκειται να επιτρέπει την διασπορά και αποστολή προϊόντων – όσο βέβαια περνάει από το χέρι της – τα οποία θα «αναγνωρίζουν» την Ταϊβάν ως ένα ανεξάρτητο κράτος!

Η εταιρεία ζήτησε από τους κατασκευαστές στο νησί να επισημάνουν τα εξαρτήματα που προορίζονται για την ηπειρωτική Κίνα ως κατασκευασμένα «στην Κινεζική Ταϊπέι» ή «στην Ταϊβάν, Κίνα». Οι ετικέτες απαιτούνται για τη συμμόρφωση με έναν μακροχρόνιο αλλά ως τώρα ανεφάρμοστο κανόνα που απαιτεί από τα εισαγόμενα αγαθά να υποδηλώνουν ότι το νησί είναι μέρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Η φράση «Made in Taiwan» μπορεί να προκαλέσει καθυστερήσεις, πρόστιμα, ακόμη και στην απόρριψη ολόκληρης της αποστολής σύμφωνα με τον κανόνα. Ωστόσο, η ίδια η Ταϊβάν απαιτεί να επισημαίνονται οι εξαγωγές με το σημείο προέλευσης: είτε το όνομα «Ταϊβάν» είτε το επίσημο όνομα της χώρας, «Δημοκρατία της Κίνας».

Η απόφαση της Apple να ζητήσει από τους προμηθευτές να αρνηθούν την ανεξάρτητη ύπαρξη της Ταϊβάν έχει οδηγήσει σε επικρίσεις από όλο τον κόσμο. Το GreatFire, το οποίο δρα ενάντια στην κινεζική λογοκρισία στο διαδίκτυο, σημείωσε ότι η κίνηση είναι μια κλιμάκωση στην πολιτική της Apple, η οποία έχει αφαιρέσει τη σημαία της Ταϊβάν από τα πληκτρολόγια emoji για χρήστες στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ.

Από την πλευρά της η Apple ενδέχεται να μην έχει πολλές επιλογές από το να συμμορφωθεί με τα αιτήματα της Κίνας. Οι καθυστερήσεις αποστολών θα ήταν καταστροφικές σε αυτή τη φάση καθώς η εταιρεία περνά στην τελική φάση παραγωγής για το iPhone 14. Παράλληλα, οι ελλείψεις πρώτων υλών συνεχίζουννα πιέζουν την κατάσταση.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Guardian

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This