Για υπόθεση «μαύρου» χρήματος ερευνάται ο Όλαφ Σολτς

Η εμπλοκή του από την περίοδο που ήταν κυβερνήτης του Αμβούργου

Must Read

Νέος πονοκέφαλος για τον Καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, που εκτός από την ενεργειακή κρίση που «χτυπάει» άγρια τη χώρα του, τώρα έχει να αντιμετωπίσει και εμπλοκή του σε έρευνα «μαύρου» χρήματος.

Ο Σολτς καλείται να δώσει εξηγήσεις στην τοπική βουλή του Αμβούργου για το σκάνδαλο που εμπλέκονται τράπεζες και δεκάδες ύποπτοι, ενώ στο επίκεντρο βρίσκεται η τράπεζα του Αμβούργου. Η σοβαρή αυτή υπόθεση έρχεται από την περίοδο που ο νυν Καγκελάριος ήταν κυβερνήτης του Αμβούργου.

Η δε τράπεζα του Αμβούργου φαίνεται να είχε προχωρήσει σε φοροδιαφυγή ύψους 47 εκ. ευρώ, χρησιμοποιώντας αμφισβητούμενες μεθόδους με πλασματικά μερίσματα προς τους μετόχους, οι οποίοι με αυτό τον τρόπο είχαν επιπλέον φοροαπαλλαγές.

Οι πρακτικές της τράπεζας κρίθηκαν ποινικά κολάσιμες από το Ανώτατο Δικαστήριο της Γερμανίας και το όνομα του Σολτς ενεπλάκη καθώς είχε επαφές με την τράπεζα όσο ήταν κυβερνήτης στο Αμβούργο.

Από την πλευρά το ο Όλαφ Σολτς ισχυρίζεται πως δεν γνώριζε τίποτα και δεν θυμάται τίποτα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This