Σερβία: Η πτώση της στάθμης του Δούναβη έφερε στο φως… κουφάρια πολεμικών πλοίων των ναζί!

«Τίγκα» στα εκρηκτικά κάποια από αυτά, απειλούν να κάνουν παρανάλωμα την περιοχή...

Must Read

Η ξηρασία σαρώνει απ’ άκρη σ’ άκρη την Ευρώπη, με τη διαρκή μείωση στις στάθμες ποταμών και λιμνών, να φέρνει στο φως εντυπωσιακά ευρήματα, που χρόνια τώρα παρέμεναν «κρυμμένα» στον πυθμένα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αποκάλυψη κουφαριών από πολεμικά πλοία των ναζί, τα οποία βυθίστηκαν στον Δούναβη κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και πλέον εμφανίστηκαν, εξαιτίας της ανησυχητικής μείωσης της στάθμης του δεύτερου μεγαλύτερου ποταμού της Γηραιάς Ηπείρου. Μάλιστα, η στάθμη του ποταμού βρίσκεται, πλέον, σε ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα που έχει καταγραφεί εδώ και έναν αιώνα, με αποτέλεσμα κοντά στην πόλη Πράχοβο να ξεπροβάλλουν μέσα από τα νερά τα απομεινάρια δεκάδων γερμανικών πολεμικών πλοίων που βυθίστηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Τα πλοία αυτά, είναι μερικά μόνο από τα εκατοντάδες που βυθίστηκαν στον ποταμό το 1944, καθώς ο γερμανικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας υποχωρούσε μπροστά στην προέλαση των σοβιετικών δυνάμεων. Μέχρι και σήμερα, τα συγκεκριμένα ναυάγια εξακολουθούν να παρεμποδίζουν τη ναυσιπλοΐα στον Δούναβη, όταν η στάθμη του νερού πέφτει.

Αξίζει δε να αναφερθεί πως κάποια από αυτά περιέχουν τόνους πυρομαχικών και εκρηκτικών και, ως εκ τούτου, θεωρείται ότι συνιστούν κίνδυνο όχι μόνο για τη ναυσιπλοΐα, αλλά και για τους κατοίκους της περιοχής.

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This