Στους 20 οι νεκροί από την πυρκαγιά που ξέσπασε στις αρχές του μήνα σε νυχτερινό κέντρο στην Ταϊλάνδη

Must Read

Στους 20 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από την πυρκαγιά που ξέσπασε στις αρχές του μήνα σε νυχτερινό κέντρο της πόλης Πατιάγια στην Ταϊλάνδη, μία από τις πιο φονικές που έχουν σημειωθεί στη χώρα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε τη νύχτα της 4ης προς 5η Αυγούστου στο Mountain B, νυχτερινό κέντρο κοντά στο παραθαλάσσιο θέρετρο Πατάγια, το οποίο βρίσκεται περίπου 180 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, την Μπανγκόκ.

Οι διασώστες εντόπισαν 13 απανθρακωμένα πτώματα στο εσωτερικό του νυχτερινού κέντρου, ενώ επτά άνθρωποι υπέκυψαν στη συνέχεια στα τραύματά τους, διευκρίνισαν οι υγειονομικές αρχές της επαρχίας Τσονμπούρι. Το τελευταίο θύμα είναι ένας 50χρονος άνδρας, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Όλοι οι νεκροί είναι Ταϊλανδοί.

Παράλληλα 25 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται, εκ των οποίων 9 βρίσκονται σε μηχανική υποστήριξη. Το γεγονός ότι οι τοίχοι του νυχτερινού κέντρου είχαν επενδυθεί με ηχομονωτικό αφρό, ώστε να απομονώνεται ο χώρος από τους εξωτερικούς ήχους, ευνόησε την ταχεία εξάπλωση της φωτιάς και περιέπλεξε το έργο των πυροσβεστών, σύμφωνα με τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

Αξιωματούχος της αστυνομίας της επαρχίας Τσονμπούρι επιβεβαίωσε σήμερα ότι εναντίον των ιδιοκτητών του νυχτερινού κέντρου, ενός άνδρα και του γιου του, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια και για τη λειτουργία χωρίς άδεια της ντισκοτέκ. «Ενδέχεται να τους απαγγελθούν και άλλες κατηγορίες σχετικές με την ασφάλεια των κτιρίων και την προστασία των εργαζομένων», πρόσθεσε ο αξιωματούχος. Και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους.

Ακόμα και βασικοί κανόνες πυρασφάλειας συχνά αγνοούνται στην Ταϊλάνδη, κυρίως στα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα. Την 1η Ιανουαρίου του 2009 πυρκαγιά σε ντισκοτέκ της Μπανγκόκ, τη «Santika», είχε στοιχίσει τη ζωή σε 67 ανθρώπους και πολλοί ξένοι τουρίστες είχαν τραυματιστεί. Εκείνη η πυρκαγιά είχε προκληθεί από πυροτεχνήματα που εκτοξεύθηκαν τη στιγμή που εμφανίστηκε το ροκ συγκρότημα «Burn». Ο ιδιοκτήτης είχε καταδικαστεί να εκτίσει τρία χρόνια φυλάκιση για αμέλεια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This