Καταρρέει στις δημοσκοπήσεις ο Ερντογάν και βγάζει την επιθετικότητα στην Ελλάδα

Χάνει ακόμη και στα προπύργιά του

Must Read

Την απόλυτη κατάρρευση Ερντογάν αποδεικνύει δημοσκόπηση στην Τουρκία, με τον σουλτάνο να έχει πάθει πανικό και να βγάζει την επιθετικότητά του στην Ελλάδα, προκειμένου να μετατοπίσει το ενδιαφέρον από την κατρακύλα του και τα οικονομικά προβλήματα της χώρας.

Το κυβερνών AKP χάνει συνεχώς ψηφοφόρους, με πάνω από 10 ποσοστιαίες μονάδες στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα, την Προύσα, το Κοτζαέλι και τις Τραπεζούντα και Ριζούντα του Πόντου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ORC Araştırma και δημοσιεύτηκε στο Twitter.

Στην Κωνσταντινούπολη το ποσοστό του Ερντογάν μειώθηκε κατά 12,5 ποσοστιαίες μονάδες στο 30,2% σε σύγκριση με τα ποσοστά πριν τέσσερα χρόνια. Στο Κοτζαέλι, που αποτελεί κέντρο βιομηχανικής παραγωγής και είναι χτισμένο στη θέση της αρχαίας Νικομήδειας, η δύναμη του AKP μειώθηκε κατά 13,2 ποσοστιαίες μονάδες στο 35,1% και στην Άγκυρα κατά 10,3%.

Στην Τραπεζούντα και τη Ριζούντα (απ’ όπου κατάγεται η οικογένεια Ερντογάν), που θεωρούνται πολιτικά προπύργια του AKP, οι απώλειες ξεπέρασαν τις 15 ποσοστιαίες μονάδες.

Μετά την κατρακύλα το έριξε στην… μεγάλη Τουρκία ο σουλτάνος!

Η δημοσκοπική κατρακύλα Ερντογάν τον οδηγεί σε ολοένα και πιο προκλητική και επιθετική ρητορική. Έτσι μιλώντας το απόγευμα της Τρίτης στην Τελετή Παραλαβής Διπλωμάτων της Στρατιωτικής Ακαδημίας Εθνικής Άμυνας στην Άγκυρα, θυμήθηκε την… μεγάλη Τουρκία λέγοντας:

«Τώρα έχουμε το AKINCI, πάνω απ’ όλα, τώρα έχουμε τη δύναμη να πολεμήσουμε σοβαρά με διαφορετικές χώρες. Η εχθρική στάση των υποτιθέμενων συμμάχων μας προς την Τουρκία ή η υποστήριξη που δίνουν σε αυτούς που επιδεικνύουν τέτοιες συμπεριφορές μας στενοχωρεί. Ενεργούμε εξετάζοντας τα κέρδη και τις ζημίες στο σύνολο των σχέσεών μας, ενώ ταυτόχρονα δεν αμελούμε να δημιουργήσουμε νέες συνεργασίες που ικανοποιούν τις ανάγκες μας. Η αυξανόμενη ισχύς της χώρας μας σε ολόκληρη τη σφαίρα επιρροής από τη Μεσόγειο έως τη Μαύρη Θάλασσα είναι ένα από τα αποτελέσματα αυτής της νέας εποχής. Όπως κάθε χώρα που αντιμετωπίζει κρίσεις, αναθεωρούμε τις δικές μας τακτικές και πρακτικές. Η διαφορά μας από τους άλλους είναι η υψηλή ικανότητά μας να μετατρέπουμε την κρίση σε ευκαιρία, χάρη σε όσα έχουμε κάνει τα τελευταία 20 χρόνια».

Έκανε αναφορά και στα Σκόπια λέγοντας ότι και αυτά ανήκαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία: «Τα Σκόπια, τα οποία ο Γιάχια Κεμάλ ταύτισε με την Προύσα, ήταν δικά μας 61 χρόνια πριν από την Κωνσταντινούπολη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This