Βρετανία: Συλλήψεις τριών διαδηλωτών που αποδοκίμασαν τον Κάρολο

«Παίρνει μισθό ύψους 24 εκατομμυρίων λιρών ετησίως, για να χαιρετά και να κάνει χειραψίες...»

Must Read

Για «διατάραξη της τάξης» συνελήφθησαν τουλάχιστον τρεις διαδηλωτές στο Εδιμβούργο, ενόσω η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ μεταφερόταν οδικώς από το ανάκτορο Holyroodhouse στον Καθεδρικό Ναό της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα, χθες Κυριακή, η αστυνομία της Σκωτίας συνέλαβε μια 22χρονη, που εθεάθη να κρατά ένα πλακάτ με αντιμοναρχικά συνθήματα, και έναν 74χρονο, ενώ σήμερα, κατά τη διάρκεια της πομπής στο Royal Mile, τον κεντρικό δρόμο του Εδιμβούργου, συνελήφθη και ένας 22χρονος. Νωρίτερα, σε πλάνα από την πομπή, την οποία ακολουθούσαν ο βασιλιάς Κάρολος και τα αδέλφια του, εθεάθη να παρενοχλεί τον πρίγκιπα Άντριου ένας άνδρας, μέχρι που κάποιος άλλος τον τράβηξε μακριά του και στη συνέχεια επενέβησαν αστυνομικοί που τον απομάκρυναν από το σημείο.

https://twitter.com/BNNBreaking/status/1569394112335577088

Σήμερα το πρωί, εξάλλου, δύο αντιμοναρχικές διαδηλώτριες αποδοκίμασαν τον Κάρολο, ενώ κατευθυνόταν στο Κοινοβούλιο. Κρατώντας χαρτιά όπου είχαν γράψει «Δεν είσαι ο βασιλιάς μου», «Κατάργηση της μοναρχίας» και «Τέλος στη φεουδαρχία», οι διαδηλώτριες στέκονταν στο πεζοδρόμιο απέναντι από το Westminster. Μάλιστα, όταν η μια τους πλησίασε στα κιγκλιδώματα του κοινοβουλίου, αστυνομικοί έσπευσαν να την απομακρύνουν, σύμφωνα με την εφημερίδα «Evening Standard».

Βασιλιάς χωρίς συγκατάθεση

«Αυτός είναι ένας πολιτικός χώρος, είναι μια πολιτική ημέρα», εξήγησε η μία από τις διαδηλώτριες στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Το Κοινοβούλιο δέχεται τον Κάρολο Γουίνδσορ ως νέο αρχηγό του κράτους, χωρίς ο λαός να έχει λόγο. Είναι βασιλιάς χωρίς συγκατάθεση, δεν είναι δίκαιο. Δεν ξέρουμε τι κάνει, όμως κερδίζει μισθό ύψους 24 εκατομμυρίων λιρών ετησίως. Για ποιον λόγο; Για να χαιρετά και να κάνει χειραψίες», πρόσθεσε η ίδια.

Παρά την έντονη συγκίνηση που έχει προκαλέσει στο Ηνωμένο Βασίλειο ο θάνατος της Ελισάβετ, δεν ήταν και λίγες οι φωνές διαφωνούντων που ακούστηκαν, καταγγέλλοντας κυρίως την αποικιοκρατική κληρονομιά της βρετανικής μοναρχίας. Σύμφωνα, πάντως, με μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε τον Ιούνιο, με την ευκαιρία του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της Ελισάβετ, περισσότεροι από 6 στους 10 Βρετανούς (62%) θέλουν να παραμείνει η χώρα μοναρχία και μόνο το 22% επιθυμεί έναν αιρετό αρχηγό κράτους.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This