Ο Ντε Σότο σερβίρει νέο Σχέδιο Ανάν και απειλεί!

Ο πρώην ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ εκθείασε το «καλό» ψευδοκράτος και επιτέθηκε στους Έλληνες της Κύπρου

Must Read

Να σερβίρει ξανά το… Σχέδιο Ανάν επιχείρησε ο πρώην ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβάρο ντε Σότο μιλώντας σε τουρκικό τηλεοπτικό μέσο, υπό την… απειλή μάλιστα της διχοτόμησης του νησιού.

Αφού φρόντισε πρώτα να πλέξει το εγκώμιο των «καλών» Τουρκοκυπρίων και να κατηγορήσει τους Έλληνες της Μεγαλονήσου επειδή αρνήθηκαν να βάλουν το κεφάλι τους στον «ντορβά», επιχείρησε να πείσει ότι υπάρχει ακόμη… χρόνος για το Σχέδιο Ανάν ως… αντίθεση στη διχοτόμηση του νησιού.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς εάν βλέπει προοπτική λύσης στην Κύπρο, με δεδομένο ότι η Τουρκία εισηγείται τώρα λύση δύο κρατών, απάντησε: «Πάντοτε ως Ηνωμένα Εθνη βλέπαμε ως αποστολή μας να στηριζόμαστε σε αυτά που συμφώνησαν οι δυο πλευρές στα τέλη της δεκαετίας του ’70, που ήταν μια Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Το Σχέδιο Ανάν ήταν ουσιαστικά η πρώτη φορά που κατατέθηκε μια ολοκληρωμένη πρόταση η οποία αφορούσε όλες τις πτυχές. Ηταν ένα κλειδί στο χέρι και ήταν λειτουργικό και αποτελεσματικό σχέδιο λύσης. Αυτό έτυχε διαπραγμάτευσης με τις δυο πλευρές και συμφωνήθηκαν εκατοντάδες ομοσπονδιακοί νόμοι που θα έμπαιναν σε ισχύ σε περίπτωση συμφωνίας, αν δεν το είχαν απορρίψει οι Ε/Κ. Αν οι ηγέτες στις δυο πλευρές συμφωνούσαν, ακόμη και αν έκαναν κάποιες αναγκαίες αλλαγές, μπορεί ακόμα να εφαρμοστεί με τροποποιήσεις για να ικανοποιήσει και τις δυο πλευρές. Απέρριψαν τη συγκεκριμένη εκδοχή του σχεδίου, αλλά, αν η Ε/Κ πλευρά αγκαλιάσει αντί να αντιταχθεί στο σχέδιο, αυτό μπορεί να αλλάξει τα πάντα».

Το γεγονός ότι ο πρώην απεσταλμένος του ΟΗΕ επιχειρεί κατ’ αυτόν τον τρόπο να απειλήσει τους Έλληνες της Κύπρου προκειμένου να δεχθούν ένα σχέδιο που… εξασφάλιζε τη μετατροπή τους σε μειονότητα στο νησί φυσικά δεν είναι τυχαίο. Συμβαδίζει ακριβώς με τον σχεδιασμό της Τουρκίας, που απειλεί με δύο κράτη προκειμένου να επιτύχει την εφαρμογή ενός σχεδίου το οποίο τελικά θα παραδώσει ολόκληρο το νησί στα χέρια της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This