Η εφιαλτική προαναγγελία της RAND (ΗΠΑ) για τον πόλεμο στην Ουκρανία και όχι μόνο

Από το 2019 είχαν «προβλέψει» τις εφιαλτικές εξελίξεις – Μείζον θέμα πλέον για την Ευρώπη

Must Read

Η Σουηδική εφημερίδα Nya Dagbladet δημοσίευσε πριν από λίγες ημέρες ένα έγγραφο που όπως ισχυρίζεται, αποκαλυπτει τη στρατηγική των ΗΠΑ να καταστρέψουν την οικονομία της ΕΕ μέσω του πολέμου στην Ουκρανία, πολύ πριν αυτός ξεσπάσει.

«Συγκλονιστικό έγγραφο: Πώς οι ΗΠΑ σχεδίασαν τον πόλεμο και την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη», είναι ο τίτλος που δίνει η εφημερίδα στην συγκεκριμένη αποκάλυψη

Η σουηδική εφημερίδα ισχυρίζεται ότι τα στοιχεία που παραθέτει έρχονται από διαρροή πληροφοριών από το αναλυτικό κέντρο RAND το οποίο βρίσκεται κοντά στην κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Η RAND Corporation εξέδωσε δελτίο τύπου την περασμένη Τετάρτη, αρνούμενη ότι η αναφορά προέρχεται από αυτούς. Δεν γίνονται σχόλια σχετικά με το ποια μέρη της αναφοράς είναι ψευδή ή αν υπάρχουν μέρη που είναι ακριβή. Αρκείται στο να αναφέρει απλώς ότι το περιεχόμενο είναι «παράξενο» και το έγγραφο είναι «ψεύτικο».

Η εφιαλτική έκθεση της RAND από το 2019

Η καταγγελία της σουηδικής εφημερίδας φέρνει στην επιφάνεια μία έκθεση της RAND που χρονολογείται από το 2019, στην οποία μάλιστα πριν από λίγες ημέρες μπήκε μία προσθήκη στην εισαγωγή, που καταγγέλλει ότι η συγκεκριμένη μελέτη έγινε όπλο στα χέρια της φιλορωσικής προπαγάνδας! Η προσθήκη φαίνεται να μπήκε μετά την συγκεκριμένη αποκάλυψη.

Η επίμαχη εκθεση της RAND με το εφιαλτικό σχέδιο για την Ουκρανία

Η ημερομηνία της προσθήκης είναι «αόριστα» ο Σεπτέμβριος 2022. Ακόμα όμως και σήμερα, η μελέτη της συγκεκριμένης αναφοράς που αποσκοπεί στην εξεύρεση τρόπων ώστε να αποδυναμωθεί η Ρωσία, προκαλεί ανατριχίλα σε κάθε καλοπροαίρετο αναλυτή.

Εκτός από την περιγραφή της έκθεσης, μία ματιά στα περιεχόμενα αυτής, δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες.

Τα περιεχόμενα δείχνουν ότι η έκθεση ουσιαστικά προτείνει την πρόκληση των εχθροπραξιών στην Ουκρανία για να αποδυναμωθεί η Ρωσία

Στα περιεχόμενα λοιπόν του εγγράφου, βλέπουμε ξεκάθαρα ότι η επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας συμπεριλαμβάνεται στα οικονομικά μέτρα για την αποδυνάμωση της. Ακόμα χειρότερα, στην περιγραφή των γεωπολιτικών μέτρων, βλέπουμε ξεκάθαρα να συμπεριλαμβάνεται η αποστολή «επιθετικών όπλων» στην Ουκρανία!

Σε αυτό το κεφάλαιο συμπεριλαμβάνονται άλλες εξοργιστικές προτάσεις, όπως η αύξηση της στήριξης στους λεγόμενους «Σύριους επαναστάτες», δηλαδή ουσιαστικά στις ισλαμιστικές ομάδες που αντιμάχονται τον Άσαντ, η αλλαγή – ανατροπή καθεστώτος στην Λευκορωσία, αλλά και η εμπλοκή στην διαμάχη μεταξύ Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν!

Η ανάλυση των συγκεκριμένων «προτάσεων», είναι ακόμα πιο αποκαλυπτική.

«Να προκαλέσουμε ανθρώπινες απώλειες και τεράστιο κόστος στη Ρωσία»

Στο έγγραφο περιγράφεται ξεκάθαρα πως η αμερικανική εμπλοκή στην Ουκρανία πρέπει να γίνει στα πρότυπα της αμερικανικής εμπλοκή στο Αφγανιστάν επί Σοβιετικής Ένωσης! Τότε που αμερικανική οργανισμοί δημιούργησαν και ενίσχυσαν τους ισλαμιστές, προκειμένου να συγκρουστούν με τις δυνάμεις των σοβιετικών.

Να χάσουν αίμα και χρήματα οι Ρώσοι!

Η αποστολή θανατηφόρων όπλων στην Ουκρανία, θα αυξήσει το κόστος σε αίμα και χρήμα για την Ρωσία. Στη συνέχεια, γίνεται ρητή αναφορά στο παράδειγμα του Αφγανιστάν και τον πόλεμο με την Σοβιετική Ένωση. Οι στόχοι των ΗΠΑ θα επιτευχθούν, μόνο εάν η επιπρόσθετη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία βοηθήσει τη χώρα να επικρατήσει σε μία σύγκρουση με την Ρωσία.

Τα ρίσκα της αμερικανικής εμπλοκής στην Ουκρανία, περιγράφονται ξεκάθαρα και επιβεβαιώθηκαν πλήρως

Η περιγραφή του ενδεχόμενου ρίσκου που θα προκαλέσει η εμπλοκή των ΗΠΑ στην Ουκρανία, απεικονίζει πλήρως την σημερινή πραγματικότητα. Η Ρωσία αντέδρασε στέλνοντας στρατεύματα στην Ουκρανία, το κόστος σε ανθρώπινες ζωές Ουκρανών είναι τεράστιο, απεικονίζεται πλήρως το προσφυγικό ρεύμα που δημιουργήθηκε. Σε συνδυασμό μάλιστα με το μέτωπο της Συρίας, κρίθηκε ότι η Ρωσία θα αποδυναμωθεί και δεν θα μπορεί να υποστηρίξει πλήρως μία εμπλοκή ταυτόχρονα και στην Ουκρανία.

Οι προτάσεις για ενίσχυση των ισλαμιστών της Συρίας, προκειμένου να φθαρεί η Ρωσία

Στην εξίσου ανατριχιαστική αναφορά για την εμπλοκή των ΗΠΑ στην Συρία, εκτός από την περαιτέρω ενίσχυση των ισλαμιστών που συνεργάζονται με την Τουρκία, γίνεται ξεκάθαρη αναφορά και στην βοήθεια που θα προσφέρει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν! Ο οποίος μάλιστα εμφανίζεται ως απολύτως συμμάχους των ΗΠΑ για την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, ώστε οι ισλαμιστές να μην έχουν το φόβητρο της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας κατά τις επιχειρήσεις τους.

Τέλος, εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει και η πρόταση για εμπλοκή στον Καύκασο με ευθεία αναφορά στην διαμάχη Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν. Μία αναφορά που μόνο συμπτωματική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, βλέποντας τις νέες θηριωδίες και επιθετικές ενέργειες του Αζερμπαϊτζάν οι οποίες έχουν ενταθεί από τη σύνταξη της συγκεκριμένης έκθεσης έως και σήμερα.

Άλλο ένα προφητικό στοιχείο στην έκθεση της RAND, αναφορικά με την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν

Εν κατακλείδι, είτε η RAND διαθέτει μαντικές ικανότητες, αφού η έκθεση του 2019 έχει πέσει μέσα σε όλα όσα προέβλεπε, είτε απλούστατα υπαγόρευσε την πολιτική των ΗΠΑ στο ουκρανικό, η οποία και υλοποιήθηκε κατά τα πρότυπα της συγκεκριμένης αναφοράς, η οποία ειρήσθω εν παρόδω ταυτίζεται με τις θέσεις του Μπρεζίνσκι.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This