Ρωσία: Σφοδρές συγκρούσεις για την επιστράτευση ανάμεσα σε αστυνομικούς και πολίτες «αποδεκατισμένης» περιοχής!

Σχεδόν 6.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε την Τετάρτη το Υπουργείο Άμυνας

Must Read

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα στο Νταγκεστάν στη νότια Ρωσία, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να συγκρούονται με πολίτες που διαδήλωναν κατά της επιστράτευσης που ανακοίνωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, αποφασισμένος να στείλει εκατοντάδες χιλιάδες ακόμη άνδρες να πολεμήσουν στην Ουκρανία… για χάρη του!

Η πρώτη επιστράτευση στη Ρωσία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έχει προκαλέσει αναρίθμητες διαδηλώσεις σε δεκάδες πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, με τη δημόσια οργή να είναι ιδιαίτερα έντονη σε φτωχές εθνοτικές μειονότητες όπως το Νταγκεστάν, μια περιοχή με κατοίκους στην πλειοψηφία τους μουσουλμάνους, η οποία βρίσκεται στις όχθες της Κασπίας Θάλασσας, στον ορεινό βόρειο Καύκασο.




Μάλιστα, το Νταγκεστάν, σε χωριό του οποίου δεκάδες διαδηλωτές είχαν αποκλείσει έναν κεντρικό δρόμο, προκειμένου να εμποδίσουν αστυνομικούς που φέρεται να πήγαιναν να δώσουν φύλλα πορείας σε περισσότερους από 100 άνδρες, αναγκάζοντάς τους να πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό, έχει ήδη πληρώσει βαρύ ανθρώπινο τίμημα κατά τη διάρκεια του επτάμηνου πολέμου, καθώς, σύμφωνα με καταμέτρηση της ρωσικής υπηρεσίας του BBC, τουλάχιστον 301 άνδρες από την ευρύτερη περιοχή έχουν σκοτωθεί πολεμώντας στην Ουκρανία – οι περισσότεροι από οποιαδήποτε άλλη ρωσική περιοχή και πάνω από 10 φορές σε σύγκριση με τον αριθμό των θανάτων από τη Μόσχα, η οποία έχει πέντε φορές μεγαλύτερο πληθυσμό.

Το Υπουργείο Άμυνας, το οποίο την Τετάρτη ανακοίνωσε ότι σχεδόν 6.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου, δεν έχει δώσει απολογισμό των θυμάτων ανά περιφέρεια. Δεκάδες βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν αψιμαχίες μεταξύ κατοίκων με την αστυνομία στην περιφερειακή πρωτεύουσα Μαχατσκαλά σήμερα, καθώς διαδηλωτές φώναζαν «όχι στον πόλεμο».

https://twitter.com/Brave_spirit81/status/1574045839022067715

Ένα βίντεο εμφανίζει μια ομάδα γυναικών να απωθούν έναν αστυνομικό, ενώ πολλά σύντομης διάρκειας βίντεο δείχνουν βίαιες συγκρούσεις, με τους αστυνομικούς να κάθονται πάνω σε διαδηλωτές, στην προσπάθειά τους να προβούν σε συλλήψεις.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει τη γνησιότητα των βίντεο, τα οποία διαδόθηκαν ευρέως σε ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης, ούτε κατάφερε να επικοινωνήσει με την αστυνομία στο Νταγκεστάν.

Περισσότερες από 2.000 συλλήψεις διαδηλωτών

Οι μη εξουσιοδοτημένες συγκεντρώσεις είναι παράνομες σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία κατά των διαδηλώσεων και είναι σπάνιες εκτός μεγάλων πόλεων. Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι έχουν τεθεί υπό κράτηση τις τελευταίες ημέρες, λόγω συμμετοχής τους σε συγκεντρώσεις κατά της «μερικής επιστράτευσης», όπως την αποκαλεί το Κρεμλίνο, δήλωσε η μη κυβερνητική οργάνωση OVD-Info, η οποία παρακολουθεί τις διαδηλώσεις και παρέχει νομική βοήθεια σε όσους συλλαμβάνονται.

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει την οργή των πολιτών, ο κυβερνήτης του Νταγκεστάν, Σεργκέι Μελίκοφ παραδέχτηκε σήμερα ότι «έγιναν λάθη» στην εκτέλεση της επιστράτευσης στην περιοχή, σε μια ανάρτησή του στη σελίδα του στο Telegram. Συν τοις άλλοις, υπήρξαν αρκετές αναφορές από όλη τη χώρα πως κλήθηκαν να πολεμήσουν άτομα χωρίς στρατιωτική θητεία ή γονείς μικρών παιδιών, παρά τις εγγυήσεις του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ότι αυτοί θα απαλλαγούν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This