«Θα προκαλέσει εμφύλιο ή πόλεμο»: Δήλωση υψηλόβαθμου στελέχους του PKK για τον Ερντογάν

«Αν αναλύσετε το στυλ διακυβέρνησης του Χίτλερ, μπορείτε να δείτε πόσο μοιάζουν» δήλωσε για τον Τούρκο πρόεδρο

Must Read

Ο Μουζαφέρ Αγιάτα είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK). Συνιδρυτής του κινήματος για την ελευθερία, συνελήφθη το 1980 λίγους μήνες πριν από το στρατιωτικό πραξικόπημα και βασανίστηκε σκληρά στη στρατιωτική φυλακή του Amed στο Ντιγιαρμπακίρ. Καταδικάστηκε σε θάνατο για «αποσχιστικές τάσεις» και η θανατική ποινή μετατράπηκε σε ποινή φυλάκισης σαράντα ετών το 1991. Το 2000 αποφυλακίστηκε με ισόβια απαγόρευση πολιτικής δραστηριότητας. Φυλακίστηκε ξανά στη γερμανική εξορία. Μετά την αποφυλάκισή του, εντάχθηκε αμέσως στον αγώνα για την ελευθερία ως ηγέτης του PKK.

Δίνοντας συνέντευξη στο ANF δήλωσε ξεκάθαρα ότι  «ο Ερντογάν είναι ένας άνθρωπος που έχει τελειώσει από κάθε άποψη» και για να κρατηθεί στην εξουσία θα προκαλέσει πόλεμο.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε:
«Ο Ερντογάν δεν παίζει το παιχνίδι με τους κανόνες. Σήμερα όλοι στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων κύκλων της αντιπολίτευσης, λένε ότι ο Ερντογάν θα ξεκινήσει έναν εμφύλιο πόλεμο. Ο Ερντογάν θα χειραγωγήσει τις εκλογές, θα κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Κάπου θα ξεκινήσει πόλεμο. Ωστόσο, σε περιβάλλον κρίσης και χάους, είτε θα κερδίσει τις εκλογές, είτε θα τις αναβάλει. Αυτές οι επιλογές συζητούνται επί του παρόντος. Κάτι τέτοιο δεν συζητήθηκε ούτε την εποχή του Ετζεβίτ και του Μεσούτ Γιλμάζ. Ο Ερντογάν είναι στην εξουσία εδώ και 20 χρόνια και έχει φέρει τη χώρα σε αυτή την κατάσταση. Η Τουρκία έχει παραβιάσει όλες τις δημοκρατικές συμβάσεις. Έχει κάνει όλους τους θεσμούς δυσλειτουργικούς, τους κούφωσε και τους δεσμεύοντας με τον εαυτό του. Δημιούργησε ένα μοντέλο διακυβέρνησης τύπου Χίτλερ. Αν αναλύσετε το στυλ διακυβέρνησης του Χίτλερ, μπορείτε να δείτε πόσο μοιάζουν».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This