Ουκρανικοί αλαλαγμοί εν μέσω εκρήξεων σε όλη τη χώρα: «Θα πάρουμε εκδίκηση – Ο Πούτιν είναι τρομοκράτης»!

«Ο εχθρός θα τιμωρηθεί για τον πόνο και το θάνατο που έφερε στη γη μας!» - Φωνές για «εγκλήματα πολέμου» και νέο βίντεο του Ζελένσκι που μιλά για ρωσικούς πυραύλους και ιρανικά drones

Must Read

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε σήμερα πως τα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα, που σημειώνονται από το πρωί σε όλη την Ουκρανία, δείχνουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «είναι ένας τρομοκράτης που μιλάει με πυραύλους», ενώ το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας υποσχέθηκε εκδίκηση.

«Πολλαπλά ρωσικά πλήγματα σε όλη την Ουκρανία. Η μοναδική τακτική του Πουτιν είναι ο τρόμος σε ειρηνικές ουκρανικές πόλεις, αλλά δεν θα λυγίσει την Ουκρανία. Αυτή είναι επίσης η απάντησή του σε όλους τους κατευναστές που θέλουν να μιλήσουν μαζί του για την ειρήνη: Ο Πούτιν είναι ένας τρομοκράτης που μιλάει με πυραύλους», έγραψε ο Κουλέμπα στο Twitter.

Ο Κουλέμπα επεσήμανε ακόμα ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους εταίρους από νωρίς το πρωί σήμερα «για να συντονίσω μια αποφασιστική απάντηση στις επιθέσεις των Ρώσων. Διακόπτω επίσης την περιοδεία μου στην Αφρική και επιστρέφω αμέσως στην Ουκρανία».

«Θα πάρουμε εκδίκηση»

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας με σειρά αναρτήσεων ανακοίνωσε πως θα επιδιώξει να εκδικηθεί για τα σημερινά ρωσικά πλήγματα ενώ σύμφωνα με τον Στρατηγό Valerii Zaluzhnyi, Ανώτατο Διοικητή των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, «σήμερα το πρωί η ρωσική ομοσπονδία – το τρομοκρατικό κράτος – εκτόξευσε 75 πυραύλους στην Ουκρανία. 41 από αυτούς έχουν καταρριφθεί».

«Υπάρχουν θυσίες ανθρώπων και καταστροφή», ανέφερε μεταξύ άλλων το υπουργείο στη σελίδα του στο Facebook.

«Ο εχθρός θα τιμωρηθεί για τον πόνο και το θάνατο που έφερε στη γη μας! Θα πάρουμε εκδίκηση».

«Εγκλήματα πολέμου»

Με τη σειρά του ο Ουκρανός Υπουργός Άμυνας Ολέξι Ρέζνικοφ με σειρά τιτιβισμάτων χαρακτήρισε τις επιθέσεις στη χώρα του «εγκλήματα πολέμου» και συμπλήρωσε μεταξύ άλλων πως «το κακό πρέπει να τιμωρηθεί» και πως «η Ουκρανία, με την υποστήριξη του πολιτισμένου κόσμου, πρέπει να φέρει τους τρομοκράτες πυραύλων στη δικαιοσύνη. Και θα το κάνει».

Τουλάχιστον 8 οι νεκροί μόνο στο Κίεβο

Τουλάχιστον 8 νεκροί και 24 τραυματίες σε συνοικία του Κιέβου, μετά τον βομβαρδισμό σήμερα το πρωί της ουκρανικής πρωτεύουσας και πολλών πόλεων της χώρας, σύμφωνα με την προεδρία της και το υπουργείο Εσωτερικών.

Το Κίεβο στοχοθετήθηκε για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από τρεις μήνες, καθώς ο Βλαντίμιρ Πούτιν ετοιμαζόταν για συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας του δύο ημέρες μετά την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας.

Στο Κίεβο, δημοσιογράφοι του AFP είδαν πολλά ασθενοφόρα στο κέντρο της πόλης να κατευθύνονται προς το μέρος όπου ακούστηκαν τρεις ισχυρές εκρήξεις γύρω στις 08:15 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος). Μεγάλες στήλες καπνού ήταν ορατές, ενώ στη συνέχεια ακούστηκαν δύο νέες εκρήξεις. Η τελευταία φορά που είχε πληγεί το Κίεβο ήταν στις 26 Ιουνίου.

Από τον βομβαρδισμό σήμερα το πρωί του Κιέβου επλήγησαν κτίρια, σύμφωνα με τον δήμαρχο της ουκρανικής πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο, ο οποίος διευκρίνισε ότι ορισμένα από τα κτίρια αυτά αποτελούν μέρος της κρίσιμης σημασίας υποδομής της πόλης.

Σύμφωνα ωστόσο με την αστυνομία του Κιέβου, τουλάχιστον 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν από τα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα στην ουκρανική πρωτεύουσα.

«Τα περισσότερα πλήγματα ήταν στο κέντρο της πρωτεύουσας», διευκρίνισε η αστυνομία στη σελίδα της στο Facebook. «Προς το παρόν έχει γίνει γνωστό ότι 12 τραυματίστηκαν. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν».

Στην ουκρανική πρωτεύουσα ανατινάχθηκε επίσης μια γέφυρα, ενώ πέραν του Κιέβου εκρήξεις αναφέρθηκαν επίσης στις πόλεις Ζιτόμιρ, Κμελνίτσκι, Ντνίπρο, Λβιβ και Τερνόπιλ.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες στην κόκκινη γραμμή του μετρό του Κιέβου σταμάτησαν να λειτουργούν και ότι όλοι οι υπόγειοι σιδηροδρομικοί σταθμοί λειτουργούν ως καταφύγια.

https://twitter.com/Aushka001/status/1579390951453515776

«Ρωσικοί πύραυλοι και ιρανικά drones»

Το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε εξάλλου ότι ρωσικός πύραυλος έπληξε δρόμο στον οποίο βρίσκονται υπηρεσίες ασφαλείας και το γραφείο του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο ίδιος ωστόσο είναι ασφαλής και μάλιστα κάνει και βίντεο-αναρτήσεις από το Κίεβο.

Στην τελευταία, δήλωσε πως η Ρωσία πραγματοποίησε τις σημερινές επιδρομές της εναντίον της Ουκρανίας με δεκάδες πυραύλους και ιρανικά μη επανδρωμένα αεροπλάνα και ότι επέλεξε τη χρονική στιγμή με στόχο να προκαλέσει τις μεγαλύτερες δυνατές απώλειες μεταξύ των κατοίκων της, ενώ είχε επίσης στόχο την ενεργειακή υποδομή της χώρας.

«Θέλουν τον πανικό και το χάος, θέλουν να καταστρέψουν το ενεργειακό μας σύστημα», δήλωσε σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσθέτοντας πως τα πλήγματα με «δεκάδες πυραύλους και ιρανικά μη επανδρωμένα αεροπλάνα Σαχέντ είχαν στόχο όλη τη χώρα από το βορρά μέχρι το νότο και από την ανατολή μέχρι τη δύση, πλήττοντας το Κίεβο, καθώς και τις περιφέρειες των Χμελνίτσκιι, Λβιβ, Ντνίπρο, Βινβίτσια, Ζαπορίζια, Σούμι, Χάρκοβο και Ζιτομίρ. Ο δεύτερος στόχος τους είναι ο λαός. Ο χρόνος και οι στόχοι είχαν επιλεγεί ειδικά για να προκαλέσουν όσο μεγαλύτερη ζημιά είναι δυνατόν».

Το Κρεμλίνο έχει ανακοινώσει ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει συγκαλέσει σήμερα σύνοδο του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας, στο οποίο μετέχουν οι κύριοι υπουργοί της κυβέρνησής του, πολιτικοί αξιωματούχοι και εκπρόσωποι των υπηρεσιών ασφαλείας και των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Χθες, ο Ρώσος Πρόεδρος κατηγόρησε το Κίεβο ότι αυτό σχεδίασε την έκρηξη που κατέστρεψε εν μέρει το Σάββατο την γέφυρα της Κριμαίας, που συνδέει τη Ρωσία με την προσαρτημένη από τη Μόσχα ουκρανική χερσόνησο, και σημείωσε ότι πρόκειται για «τρομοκρατική ενέργεια».

*πηγή φωτογραφίας: https://www.facebook.com/UA.National.Police

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This